Τους λόγους της απόλυσης κυβερνητικού συντάκτη, που τα τελευταία χρόνια τρέφει βαθύ θαυμασμό και προσήλωση στο σύστημα Μαξίμου, μού αφηγήθηκαν προ ημερών σε μία ταβέρνα του Παγκρατίου.
Η ιστορία είχε τόσο ενδιαφέρον που χωρίς να το καταλάβω τσάκισα τρία κομμάτια κεφαλονίτικης κρεατόπιτας. Ο εν λόγω δημοσιογράφος εργαζόταν σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό. Παλαιότερα ήταν βαμμένος πράσινος, όμως όταν εξελέγη ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος της ΝΔ, ο δημοσιογράφος άνοιξε την περπατησιά του και πέρασε σε μεγάλες πόρτες που τού άνοιξε η Πειραιώς.
Ο κυβερνητικός συντάκτης απολύθηκε, λοιπόν, από τηλεοπτικό σταθμό παραβιάζοντας, όπως αντιλαμβάνομαι, την αρχή της εμπιστευτικότητας. Μετέφερε σε κυβερνητικό παράγοντα ότι ο σταθμός που δείχνει γενικώς συμπάθεια στην κυβέρνηση, επρόκειτο, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη, να μεταδώσει ρεπορτάζ κοινωνικού περιεχομένου με αντικυβερνητικές αιχμές και επήλθε μία αναστάτωση στο κυβερνών κόμμα.
Ο εν λόγω κυβερνητικός αξιωματούχος σήκωσε με άνεση το τηλέφωνο, μίλησε με τον καναλάρχη και τον ρώτησε ευγενικά εάν «είναι απαραίτητο να κάνετε αυτό το ρεπορτάζ». Η απάντηση ήταν αρνητική, όμως ο καναλάρχης ζήτησε με τη σειρά του από τον παράγοντα της κυβέρνησης να μάθει ποιος καλός άνθρωπος μετέφερε -ίσως σπάζοντας το φράγμα του ήχου- την πληροφορία για το θέμα που αποφασίστηκε στην σύσκεψη του σταθμού.
Ο παράγων, χωρίς να προστατεύσει την πηγή του -άλλωστε υπό μία έννοια είναι και υπάλληλός του-, τον έδωσε στεγνά, εξυμνώντας το ήθος και την εργατικότητά του και έτσι ο κυβερνητικός συντάκτης βρέθηκε με την απόλυση στο χέρι.
Ας πρόσεχε. Δεν βλέπει με πόσο επαγγελματισμό λειτουργούν τα παιδιά της «Ομάδας Αλήθειας»;
*Κυρία επί των Τιμών – «Εστία της Κυριακής»-newsbreak.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις











![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» – [πίνακες]](https://happenednow.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-1200x800-1-218x150.jpg)
































![Γεννούν «σαν τα κουνέλια» τα αιγοπρόβατα της οικογένειας του «Φραπέ» – [πίνακες]](https://happenednow.gr/wp-content/uploads/2025/12/6774268-1200x800-1-1200x800-1-100x70.jpg)









