Βρέθηκε μάλιστα απέναντι από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ

Ένα νέο κύμα συζητήσεων έχει προκαλέσει η παρουσία της Σβιτλάνα Γκριντσούκ, Υπουργού Ενέργειας της Ουκρανίας, σε πρόσφατη συνάντηση στον Λευκό Οίκο, όπου βρέθηκε απέναντι από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Η φωτογραφία από τη συνάντηση κάνει τον γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης, καθώς η παρουσία της Γκριντσούκ έρχεται σε μια περίοδο που οι ουκρανικές αρχές —και συγκεκριμένα το Εθνικό Γραφείο Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NABU)— πραγματοποιούν σειρά ερευνών για υποθέσεις διαφθοράς στον ενεργειακό τομέα.

Αν και δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής επίσημες κατηγορίες εις βάρος της ίδιας, το γεγονός ότι αναφέρεται σε δημοσιεύματα ως πρόσωπο «ενδιαφέροντος» για τις αρχές έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό της Ουκρανίας όσο και διεθνώς.

 

Η Γκριντσούκ είναι σύντροφος του πρώην Υπουργού Ενέργειας Χέρμαν Χαλουσένκο, ο οποίος πρόσφατα μετακινήθηκε στη θέση του Υπουργού Δικαιοσύνης. Παράλληλα, η πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Όλγα Στεφανίσινα διορίστηκε Πρέσβειρα της Ουκρανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παρουσία της Γκριντσούκ στη συγκεκριμένη συνάντηση έχει ερμηνευθεί από διεθνείς αναλυτές ως ένδειξη της προσπάθειας του Κιέβου να δείξει συνέπεια και συνέχεια στις διπλωματικές του σχέσεις με τις ΗΠΑ, σε μια περίοδο όπου η διαφάνεια και η διαχείριση της διεθνούς βοήθειας αποτελούν κρίσιμα ζητήματα.

Η κυβέρνηση Ζελένσκι, πάντως, δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο σχετικά με τις εσωτερικές έρευνες, επισημαίνοντας μόνο ότι «όλες οι διαδικασίες ελέγχου διεξάγονται σύμφωνα με τον νόμο».

*Φωτογραφία X @Dubinsky_pro

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις