Θα είναι 80.000 τόνων

Περίληψη άρθρου

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έκανε γνωστό πως η Γαλλία έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην κατασκευή ενός νέου αεροπλανοφόρου το οποίο θα αντικαταστήσει την ναυαρχίδα του Γαλλικού πολεμικού ναυτικού, το Charles De Gaulle και θα αναλάβει υπηρεσία το 2038.

«Σε συμφωνία με τους δύο τελευταίους νόμους στρατιωτικού προγραμματισμού και έπειτα από μια πλήρη και προσεκτική εξέταση, αποφάσισα να προικίσω τη Γαλλία με ένα νέο αεροπλανοφόρο», ανακοίνωσε  ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Παράδειγμα της ισχύος της χώρας μας»

«Αυτό το νέο αεροπλανοφόρο θα αποτελεί παράδειγμα της ισχύος της χώρας μας, της ισχύος της βιομηχανίας, της τεχνικής, μιας ισχύος στην υπηρεσία της ελευθερίας στις θάλασσες εν μέσω ταραγμένων καιρών» σημείωσε ο Μακρόν.

Επίσης πυρηνοκίνητο, το νέο αεροπλανοφόρο θα είναι πολύ πιο ογκώδες από το σημερινό. Θα είναι 80.000 τόνων για περίπου 310 μέτρα μήκος έναντι εκτοπίσματος 42000 τόνων για 261 μέτρα για το Charles De Gaulle. Με ένα πλήρωμα 2000 ναυτικών, θα μπορεί να μεταφέρει 30 μαχητικά αεροσκάφη.

Η ανακοίνωση της επίσημης έναρξης των εργασιών κατασκευής αναμενόταν με έντονο ενδιαφέρον παρά το δημοσιονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις