«Έσπασε» το μπλόκο των αγροτών στα Πράσινα Φανάρια στη Θεσσαλονίκη με μερίδα αγροτών να αποχωρούν με τα τρακτέρ τους. Οι αγρότες καταγγέλλουν παρασκηνιακές διεργασίες από την κυβέρνηση και προσπάθειες για υπονόμευση του αγώνα τους.
Μετά την ανακοίνωση ότι εκπρόσωποι 14 μπλόκων και 4 αγροτικοί σύλλογοι τάσσονται υπέρ του διαλόγου με την κυβέρνηση, η οποία προκάλεσε «ρωγμή» στο μπλόκο, ορισμένοι αγρότες από τη Χαλκιδική αποχώρησαν σήμερα από τα Πράσινα Φανάρια. Οι αγρότες ήραν τα τρακτέρ τους και αποχώρησαν, καταγγέλλοντας μάλιστα παρασκηνιακές διεργασίες με την κυβέρνηση του μπλόκου των Πράσινων Φαναριών.
«Αποφασίσαμε να αποσύρουμε τα τρακτέρ μας από το μπλόκο των Πράσινων Φαναριών. Κάποια μέλη από το μπλόκο έκαναν παρασκηνιακές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη για υπονόμευση του αγώνα», δήλωσε ο Γιώργος Τσακίρογλου, αγρότης από τη Χαλκιδική.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του μπλόκου των Πράσινων Φαναριών Δημήτρης Τσιλιάς ξεκαθάρισε ότι το μπλόκο στο συγκεκριμένο σημείο παραμένει. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να αποφασιστεί η ατζέντα του διαλόγου με την κυβέρνηση.
Όπως ανέφερε, τα τρακτέρ του θα μείνουν έως την Παρασκευή στην Τρίγλια έως ότου ανασυνταχθούν και προχωρήσουν σε νέο μπλόκο. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, οι αγρότες που αποχώρησαν, συντάσσονται με τα λεγόμενα σκληρά μπλόκα και αντιπροσωπεία τους θα συμμετάσχει στην Πανελλαδική Σύσκεψη της Κυριακής στα Μάλγαρα. «Οι αποφάσεις για να πάμε στον διάλογο είναι μεμονωμένες, χωρίς να ρωτηθούμε», τόνισε ο κ. Τσακίρογλου, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα με όλα τα μπλόκα.
Στήνουν νέο μπλόκο στα Τρίγλια
Οι αγρότες της Χαλκιδικής αποχώρησαν συντεταγμένα με προορισμό την Τρίγλια, όπου, όπως δήλωσαν, θα ανασυνταχθούν και από την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, θα στήσουν νέο μπλόκο, δηλώνοντας την αποφασιστικότητα να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Αιχμές του πρωθυπουργού για συνδικαλιστές
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο την απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, απηύθυνε κάλεσμα στα μπλόκα να διευκολύνουν τους ταξιδιώτες της πρωτοχρονιάς. Από την άλλη έστειλε σαφές μήνυμα ότι η κυβέρνηση συνομιλεί με τη μεγάλη πλειοψηφία αγροτών και κτηνοτρόφων, αφήνοντας αιχμές κατά συνδικαλιστών, που όπως υποστήριξε, τραμπουκίζουν εκείνους που θέλουν το διάλογο.
Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός: «Εμείς παίζουμε με “ανοιχτά χαρτιά”. Και νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλό αν μπορούσαμε να έχουμε την ίδια ανταπόκριση και από τους αγρότες. Αλλά καταλαβαίνετε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πάρα πολύ».
ieidiseis.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




















































