«Στα μπλόκα δεν είναι όλοι οι αγρότες, βρίσκονται ορισμένοι κομμουνιστές και ακροδεξιοί, τα μπλόκα δεν γίνονται για αγροτικά θέματα αλλά για να πέσει η κυβέρνηση είναι πολιτική πράξη και εμείς καθόμαστε και τους χαϊδεύουμε» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωση η οποία θα προκαλέσει την αντίδραση των αγροτών που μένουν για 31η μέρα σήμερα στα μπλόκα.
Ο υπουργός Υγείας τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio, πως και ο ίδιος στην αρχή των κινητοποιήσεων ήταν στο πλευρό τους «τα μπλόκα και οι αντιδράσεις είχαν μια δικαιολογητική βάση και αφορούσε στην καθυστέρηση των πληρωμών (…) η οποία προκάλεσε πραγματικά προβλήματα στους αγρότες και βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους μέχρι εκεί το καταλαβαίνω. Στο μεταξύ έχουν γίνει όλες οι πληρωμές και τα περισσότερα αιτήματα έχουν υλοποιηθούν ή βρίσκονται στη διαδικασία της υλοποίησης άρα από εκεί και πέρα τα μπλόκα γίνονται όχι για αγροτικά θέματα, αλλά για να πέσει η κυβέρνηση».
Συνεχίζοντας ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «το ένα μπλόκο λέει δεν ανοίγει αν δεν διπλασιαστούν οι συντάξεις, το άλλο λέει δεν ανοίγω εάν δεν γίνει εμβολιασμός που σημαίνει ότι αποκλείεται η Ελλάδα από τις ευρωπαϊκές αγορές για δέκα χρόνια και το άλλο δεν ανοίγει αν δεν καταργηθεί το χρηματιστήριο της ενέργειας τα μπλόκα πλέον είναι πολιτική πράξη» επέμεινε ο υπουργός Υγείας.
Ο υπουργός Υγείας επιτέθηκε στους αγρότες για το κλείσιμο των δρόμων λέγοντας πως η Μαγνησία απώλεσε το -30% των εσόδων που ανέμενε «ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας που καλύπτει τη χρονιά σε χειμερινούς προορισμούς στην εστίαση και άλλες επιχειρήσεις» είπε και αναρωτήθηκε «την ώρα που ο άλλος δουλεύει για τη χρονιά του κλείνεις το σπίτι; Έχουν καταστρέψει τους συμπολίτες τους και δεν ντρέπονται;» σημείωσε.
Αναβάθμιση του ΕΣΥ
Για τα έργα αναβάθμισης των νοσοκομείων είπε πως τρέχουν παράλληλα πάνω από 300 ταυτοχρονες εργολαβίες σε 17 νοσοκομεία ενώ για τις επικρίσεις ότι το ΕΣΥ πάσχει από ανθρώπινο δυναμικό απάντησε «όταν βγάζουμε μια φωτογραφία με ένα σπασμένο πλακάκι και κατεστραμμένες τουαλέτες λένε ο Άδωνις έχει κάνει τα νοσοκομεία ρημάδια» είπε και πρόσθεσε «η Ελλάδα έχει τους περισσότερους γιατρούς στην ΕΕ , η γενική εικόνα είναι πολύ καλή το πραγματικό πρόβλημα του ΕΣΥ είναι οι νοσηλευτες το οποίο έχω ένα σχέδιο για να επιλυθεί σε συνεργασία με τον κλάδο της νοσηλευτικής να δώσουμε οικονομικά κίνητρα για να το λύσουμε» εξήγησε.
Σε ερώτηση ακροατή ο κ. Γεωργιάδης είπε «πως το πρώτο εξάμηνο του 2026 το νοσοκομείο Αγρινίου αποκτά καινούργιο αξονικό τομογράφο και το Μάρτιο δημιουργείται και αιματολογικό τμήμα που αποτελούσε αίτημα 20 ετών. Τέλος για τις επιθέσεις που δέχεται ότι «σπρώχνει» τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα απάντησε «το 2025 είχαμε τον περισσότερο αριθμό χειρουργείων, στα επείγοντα είχαμε τις περισσότερες εισαγωγές, είχαμε τα περισσότερα χειρουργεία , ενώ 1,2 εκατομμύρια ασθενείς έκλεισα ραντεβού στο ΕΣΥ, άρα αν κατηγορούμαι ότι «σπρώχνω» τον κόσμο στον ιδιωτικό τομέα τότε έχω αποτύχει» κατέληξε.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






















































