Πολύτεκνη μητέρα επτά παιδιών που πέρασε μέσω πανελληνίων εξετάσεων στη Νοσηλευτική της Λάρισας με 15.800 μόρια, «κόπηκε» η αίτηση της μεταγραφής της για την αντίστοιχη σχολή της Θεσσαλονίκης.

Η 46χρονη Τριανταφυλλιά Λεωνίδα που μένει στη Νέα Μεσημβρία εργάζεται εδώ και 25 χρόνια ως βοηθός νοσηλευτή σε δομή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και παράλληλα φροντίζει- μαζί με τον σύζυγο της– την ανατροφή των επτά παιδιών της, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι πλέον 24 ετών και το μικρότερο 7 ετών.

Η 46χρονη με καταγωγή από τις ακριτικές Πρέσπες το 1999 πήγε στο Κιλκίς όπου σπούδασε βοηθός νοσηλευτή σε τεχνική σχολή στο Κιλκίς που τότε λειτουργούσαν υπό την «ομπρέλα» των νοσοκομείων. Με αυτό το πτυχίο προσελήφθη και εργάζεται όλα αυτά τα χρόνια στις δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Πριν δύο χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση να πάρει πτυχίο της Νοσηλευτικής και έκατσε για δύο χρόνια στα θρανία εσπερινού λυκείου προκειμένου να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις και να περάσει στη Νοσηλευτική για να πάρει το πτυχίο της σχολής.

«Είμαι βοηθός νοσηλευτή ΔΕ και κάποια στιγμή αφού τα παιδιά μεγάλωσαν κάπως πήρα την απόφαση να κάνω κάτι και για εμένα. Έτσι πήγα σε εσπερινό λύκειο και έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις. Πέρασα στην δεύτερη επιλογή που είχα δηλώσει και συγκεκριμένα στη Νοσηλευτική της Λάρισας» περιέγραψε στο thestival.gr η κ. Λεωνίδα που πρόσθεσε ότι συγκέντρωσε 15.800 μόρια και ήταν η δεύτερη καλύτερη βαθμολογία των επιτυχόντων στην εν λόγω σχολή.

Γεμάτη χαρά για την επιτυχία της η κ. Λεωνίδα μετέβη στη σχολή της και γράφτηκε σε αυτή ενώ στην συνέχεια κατέθεσε την απαιτούμενη αίτηση ζητώντας μεταγραφή για κοινωνικούς λόγους δεδομένου ότι είναι μητέρα επτά παιδιών και εργαζόμενη σε δομή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

«Έκανα την αίτηση για μεταγραφή στη Θεσσαλονίκη και έβαλα τα κοινωνικά κριτήρια, δηλαδή την πολυτεκνία και συγκέντρωσα 6,5 μονάδες, δηλαδή 3 μόρια για την πολυτεκνία και 3,5 μόρια για τα παιδιά. Δυστυχώς όμως, παρότι τα μόρια ήταν υψηλά τελικά δεν μου έδωσαν την μεταγραφή για μισό μόριο. Ο τελευταίος που πήρε μεταγραφή είχε 7 μόρια. Στεναχωρέθηκα πάρα πολύ, ήταν μεγάλη απογοήτευση, δηλαδή έχω επτά παιδιά και δουλεύω παράλληλα και δεν μου έδωσαν τη μεταγραφή. Είναι δυνατόν;» ανέφερε προσθέτοντας ότι «αισθάνομαι ότι το κράτος με αδίκησε και δεν μου επιτρέπει να κάνω τις σπουδές μου» ενώ έχει στείλει και επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας όπου αναφέρεται στο ζήτημα.

Η κ. Λεωνίδα δυστυχώς δεν μπορεί να εγκατασταθεί μόνιμα στη Λάρισα λόγω της εργασίας και της ανατροφής των παιδιών της με αποτέλεσμα «να μην μπορώ να δώσω εξετάσεις ούτε στα θεωρητικά μαθήματα τα οποία «κουμπώνουν» με τα εργαστήρια για τα οποία χρειάζεται φυσική παρουσία».

Έτσι πλέον, όπως είπε στο thestival.gr το μόνο που της μένει είναι να κάνει νέα αίτηση μεταγραφής τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ως τότε συνεχίζει να εργάζεται και να ονειρεύεται ότι οι συνθήκες θα ωριμάσουν, το κράτος θα την βοηθήσει ως οφείλει, θα κάνει τις σπουδές της και θα πάρει το πολυπόθητο πανεπιστημιακό πτυχίο της Νοσηλευτικής.

«Έκανα μεγάλο αγώνα δυο χρόνια στο σχολείο, δουλεύοντας παράλληλα και φροντίζοντας τα παιδιά μου. Μάλιστα το 2025 που έδωσα τις πανελλήνιες διάβαζα μαζί με το τρίτο μου παιδί που επίσης έδωσε πανελλήνιες και πέρασε στο Διεθνές Πανεπιστήμιο μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών» είπε η κ. Λεωνίδα.

 

thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις