Στις 15 Ιανουαρίου αναμένεται να εκδικαστούν οι πρώτες αγωγές κατά του υπουργείου Μεταφορών για τα ομαδικά sms που απέστειλε – μετά από σχετική απόφαση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη – λίγο πριν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
Τις αγωγές υπέβαλλαν πολίτες που στράφηκαν κατά του Ελληνικού Δημοσίου, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ, με βάση των ν.3471/2006, για ηθική βλάβη από την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων τους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, ελλείψει άλλης νομικής βάσης που θα το επέτρεπε.
► Αγωγές στο υπ. Μεταφορών για το SMS της 28ης Οκτωβρίου για τα τροχαία
Το επίμαχο μήνυμα αναφερόταν σε στατιστικά στοιχεία για τροχαία δυστυχήματα, σε μια προσπάθεια αφύπνισης και εγρήγορσης των οδηγών, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να υπερασπίζεται την πρωτοβουλία του μετά τις αντιδράσεις.
«Το περυσινό τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Δεν θα ζητήσω συγγνώμη επειδή στείλαμε ένα μήνυμα που ίσως έσωσε ζωές», είχε πει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, τονίζοντας ότι θα υπερασπιστεί την απόφαση στα δικαστήρια.
Οι ενάγοντες, τους οποίους εκπροσωπεί ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, έχουν προσφύγει και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ζητώντας τη διερεύνηση της υπόθεσης.
Α.Ο.
ieidiseis.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








































![[383575] ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)](https://happenednow.gr/wp-content/uploads/2026/01/KONSTANTINOS-KYRANAKIS-1200x700-1-1068x623.jpg)













