Με 234 «ναι» αίρεται η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση που είχε υποβάλει εναντίον του ο Στέφανος Κασσελάκης. Η άρση ασυλίας – την οποία είχε ζητήσει και ο ίδιος στην Επιτροπή Δεοντολογίας – συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια και ψηφίστηκε με 234 θετικές ψήφους.
Υπήρξαν και 12 «όχι» και από βουλευτές της ΝΔ, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, Χάρης Θεοχάρης, Στέλιος Πέτσας και Τάσος Χατζηβασιλείου, ενώ «όχι» ψήφισε και ο Κώστας Μπάρκας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των «Δημοκρατών» (πρώην Κινήματος Δημοκρατίας) υπέβαλε μήνυση στο βουλευτή μετά από δημόσιες δηλώσεις του στην ΕΡΤ τον περασμένο Ιούλιο. Ανάμεσα στα άλλα, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος τον είχε αποκαλέσει «επιχειρηματία πρόεδρο με γκρίζες ζώνες και περίεργες μπίζνες».
Κατά την τοποθέτησή του ο Δημήτρης Μαρκόπουλος απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε με νόημα: «Άγιο είχατε…όσιο, με όσα έχουν συμβεί. Παρακολουθούμε την πτώση ενός διάττοντα πολιτικού αστέρα. Δεν θα τον αποκαλέσω πολιτικό απατεώνα. Τον έχετε αποκαλέσει εσείς», ανέφερε.
Ως προς την ουσία της μήνυσης, ο βουλευτής κατήγγειλε πως «ο καταδικασμένος σε 30 μήνες φυλάκιση, υπέβαλε μήνυση επειδή μίλησα για επιχειρηματία αρχηγό με γκρίζες μπίζνες»». Εξέφρασα μια πολιτική άποψη βάσει της καταδίκης. Θέτω τον εαυτό μου στην κρίση σας», ανέφερε.
topontiki.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις























































