Ο Πιτ Χέγκσεθ κατήγγειλε «τις ψευδείς πληροφορίες» του CNN, και η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου έκρινε πως η ενημέρωση του τηλεοπτικού σταθμού είναι «100% ψευδής».
Το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος, που επικρίνουν σε γενικές γραμμές την κάλυψη από τα ΜΜΕ του πολέμου στο Ιράν, καταφέρθηκαν χθες Παρασκευή ειδικότερα κατά του CNN, μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου που διατυπώνει αμφιβολίες για την προετοιμασία της στρατιωτικής επιχείρησης (στη φωτογραφία αρχείου από το Reuters/Russell Boyce, επάνω, η έδρα του CNN στο Ντουμπάι).
O επικεφαλής του Πενταγώνου Πιτ Χέγκσεθ αφιέρωσε ένα μέρος της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στο να εκφράσει τη λύπη του για τη μιντιακή κάλυψη της ισραηλινο-αμερικανικής επιχείρησης, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι πολύ αρνητική.
«Τα ψευδόμενα MME εργάζονται υπερωρίες για να δυσφημίσουν τον πρόεδρο Τραμπ, την κυβέρνησή του και τον στρατό μας»
Ο ίδιος κατήγγειλε «τις ψευδείς πληροφορίες» του CNN, αφού το δίκτυο μετέδωσε πως η κυβέρνηση Τραμπ υποτίμησε τον κίνδυνο του κλεισίματος των στρατηγικής σημασίας Στενών του Ορμούζ σε περίπτωση πολέμου με το Ιράν.
«Απολύτως γελοίο», απάντησε ο Πιτ Χέγκσεθ, προσθέτοντας: «Οσο νωρίτερα ο Ντέιβιντ Ελισον πάρει τον έλεγχο αυτού του δικτύου, τόσο το καλύτερο!».
Ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού και κινηματογραφικού ομίλου Paramount Skydance, που θεωρείται σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, θα αποκτήσει το διάσημο τηλεοπτικό δίκτυο έπειτα από την εξαγορά της Warner Bros Discovery (WBD).
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ έκρινε πως η ενημέρωση του CNN είναι «100% ψευδής».
«Εδώ και δεκαετίες το Πεντάγωνο ανέμενε το απεγνωσμένο και παράλογο κλείσιμο από το Ιράν των Στενών του Ορμούζ και αυτό αποτελούσε μέρος των σχεδίων της διοίκησης Τραμπ πολύ προτού ξεκινήσει η επιχείρηση Επική Οργή», έγραψε στο Χ.
«Τα ψευδόμενα MME εργάζονται υπερωρίες για να δυσφημίσουν τον πρόεδρο Τραμπ, την κυβέρνησή του και τον στρατό μας», κατηγόρησε η Λέβιτ.
«Αθλια μέσα ενημέρωσης»
Ο Στίβεν Σεούνγκ, διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, επανέλαβε τις κατηγορίες.
Απαντώντας σε έναν λογαριασμό στο Χ που ρωτούσε: «Είναι φυσιολογικό ο στρατός να σχολιάζει τον τρόπο με τον οποίο τα τηλεοπτικά δίκτυα διοικούνται;», εκείνος έγραψε:
«Ναι, 100%. Οταν τα ΜΜΕ που ψεύδονται, όπως το CNN, δημοσιεύουν ψευδείς πληροφορίες, είναι απολύτως σχετικό να σχολιάσουμε τον τρόπο που λειτουργούν αυτά τα άθλια μέσα ενημέρωσης».
ΑΠΕ-in.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






















































