Τρία αδέλφια, μέλη γνωστής οικογένειας από την Αιτωλοακαρνανία, θα απολογηθούν το πρωί της Τρίτης στον Ανακριτή, καθώς κατηγορούνται ότι έκλεβαν ζώα από κτηνοτρόφους, τα οποία κατέληγαν σε κρεοπωλείο στο κέντρο του Αγρινίου. Δρούσαν από τον Δεκέμβριο του 2025 υπό τις εντολές γνωστού κρεοπώλη, ο οποίος, όταν πλησίαζαν Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Τσικνοπέμπτη ζητούσε από τα τρία αδέλφια να πάνε σε απομακρυσμένα μαντριά και να αρπάξουν αρνιά και πρόβατα από κτηνοτροφικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας, σε Άκτιο Βόνιτσας, Ξηρόμερο και Αιτωλικό.
Ο γνωστός κρεοπώλης
Στη συνέχεια, τα μετέφεραν σε ένα εγκαταλελειμμένο αγρόκτημα, όπου χωρίς να τηρείται κανένας κανόνας υγιεινής, με την βοήθεια ενός νεαρού αλβανικής καταγωγής, τα έσφαζαν. Όλα αυτά μέχρι που αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου τους πέρασαν χειροπέδες, βάζοντας τέλος σε μια άκρως επικίνδυνη διαδικασία που απειλούσε την δημόσια υγεία. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και το… «μπισκοτάκι».
Τα τρία αδέλφια που κατηγορούνται ότι έκλεβαν τα ζώα:



Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία είναι σύντροφος ενός εκ των αδελφών, και σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών, ήταν παρούσα σε μία από τις 16 ζωοκλοπές. Επίσης, το… «μπισκοτάκι», όπως ήταν το παρατσούκλι της, γνώριζε για την δράση του συντρόφου της και των δύο αδελφών του. «Τα μέλη της οργάνωσης διέπραξαν 16 ζωοκλοπές, αφαιρώντας συνολικά 163 προβατοειδή, προκαλώντας ζημία άνω των 30.000 ευρώ» αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας.
Όμως τίποτα δεν θα γινόταν, αν ο γνωστός κρεοπώλης του Αγρινίου δεν παρείχε τα «μέσα», για τις επιδρομές σε μαντριά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «η εγκληματική δραστηριότητα εκδηλώνεται σε τρία διακριτά στάδια:
– Κατόπτευση και αφαίρεση: Οι κατηγορούμενοι ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση προέβαιναν σε κατοπτεύσεις οικιών και μονάδων και στη συνέχεια αφαιρούσαν τα ζώα.
– Σφαγή και Μεταφόρτωση: Ο ένας κατηγορούμενος έχοντας το ρόλο του κρεοπώλη, σε συνεργασία με τους λοιπούς κατηγορούμενους, συντόνιζε τη σφαγή, την μεταφορά και την αγορά των ζώων, χρησιμοποιώντας οχήματα, με τα οποία εξασφάλιζε την άμεση απομάκρυνσή τους από τον τόπο του εγκλήματος.
– Διάθεση στην αγορά: Τα προϊόντα της κλοπής διοχετεύονταν σε κρεοπωλεία δύο κατηγορούμενων στο Αγρίνιο, κυρίως σε εορταστικές περιόδους, αποσκοπώντας στον ταχύ και αθέμιτο πλουτισμό”.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα σφαγεία, χωρίς να έχουν υποστεί κανέναν έλεγχο, κατέληγαν στο πιάτο ανυποψίαστων καταναλωτών, βάζοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στην διάπραξη ζωοκλοπών στην Αιτωλοακαρνανία.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, χθες στο Αγρίνιο, στο Αιτωλικό και σε περιοχές του Ξηρομέρου και της Λευκάδας, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, πέντε άνδρες (τέσσερις ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία, για τα – κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις ζωοκλοπής, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη επιζωοτιών, περί κτηνιατρικής επιθεωρήσεως των σφάγιων ζώων και προϊόντων ζωικής προελεύσεως, σφαγή και κτηνιατρική επιθεώρηση αμνών και εριφίων γάλακτος, και περί προστασίας του περιβάλλοντος.
Συγκατηγορούμενοι τυγχάνουν μια ημεδαπή γυναίκα και ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για διακεκριμένες περιπτώσεις ζωοκλοπής, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη επιζωοτιών, περί κτηνιατρικής επιθεωρήσεως των σφάγιων ζώων και προϊόντων ζωικής προελεύσεως, σφαγή και κτηνιατρική επιθεώρηση αμνών και εριφίων γάλακτος και αποδοχή και διάθεση προϊόντων ζωοκλοπής.
Επισημαίνεται ότι για τον ανωτέρω άνδρα συγκατηγορούμενο, σχηματίστηκε αυτοτελής ποινική δικογραφία και συνελήφθη για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
- -50- φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
- -1- φυσίγγιο πυροβόλου όπλου και
- -1- αεροβόλο περίστροφο, με τέσσερα φυσίγγια.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή και πολύμηνη προανακριτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή χαρακτήρα εγκληματική οργάνωση, η οποία δρούσε από τον Δεκέμβριο του 2025 τελώντας ζωοκλοπές (προβατοειδή), από κτηνοτροφικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας, (Άκτιο Βόνιτσας, Ξηρόμερο και Αιτωλικό).
Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση διέπραξε συνολικά δεκαέξι αξιόποινες πράξεις ζωοκλοπών, κατά τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά -163- προβατοειδή, προκαλώντας ζημία που υπερβαίνει τις -30.000- ευρώ.
Ως προς την μεθοδολογία της οργάνωσης, η εγκληματική δραστηριότητα εκδηλώνεται σε τρία διακριτά στάδια:
- Κατόπτευση και αφαίρεση: Οι κατηγορούμενοι ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση προέβαιναν σε κατοπτεύσεις οικιών και μονάδων και στη συνέχεια αφαιρούσαν τα ζώα.
- Σφαγή και Μεταφόρτωση: Ο ένας κατηγορούμενος έχοντας το ρόλο του κρεοπώλη, σε συνεργασία με τους λοιπούς κατηγορούμενους, συντόνιζε τη σφαγή, την μεταφορά και την αγορά των ζώων, χρησιμοποιώντας οχήματα, με τα οποία εξασφάλιζε την άμεση απομάκρυνσή τους από τον τόπο του εγκλήματος.
- Διάθεση στην αγορά: Τα προϊόντα της κλοπής διοχετεύονταν σε κρεοπωλεία δυο κατηγορούμενων στο Αγρίνιο, κυρίως σε εορταστικές περιόδους, αποσκοπώντας στον ταχύ και αθέμιτο πλουτισμό.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς στις οικίες των κατηγορούμενων και σε σωματικές έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, τρία οχήματα ως μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων, το χρηματικό ποσό των -950- ευρώ, καθώς και δέρματα από κλεμμένα ζώα (αρνιά).



Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας.
Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγρινίου, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για συμμετοχή των κατηγορούμενων και σε άλλες περιπτώσεις ζωοκλοπών.
zougla.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






















































