Το «μάδημα της μαργαρίτας» για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει ή όχι στη δημιουργία νέου κόμματος προκαλεί εντάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αναμένεται να καταγραφούν με τον πιο εμφατικό τρόπο στην προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το προσεχές Σάββατο.
Στην Κουμουνδούρου υπάρχουν δύο «γραμμές». Η πρώτη επιθυμεί τη συμπόρευση με τα άλλα προοδευτικά κόμματα, η οποία εκφράζεται από τον Σωκράτη Φάμελλο και την προεδρική «φρουρά», ενώ η δεύτερη μιλά για αυτόνομη πορεία του κόμματος σε περίπτωση που δεν υπάρξει σύγκλιση μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα (δύο μήνες).
Ο Τρύφων Αλεξιάδης σε κείμενο προς τα μέλη του καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος ανέφερε – παραφράζοντας την ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου – ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δε χαρίζεται, δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια», κάτι που ανέφερε και ο Παύλος Πολάκης στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, δίνοντας ένα στίγμα για τα όσα θα ακολουθήσουν το Σάββατο.
Αμφότεροι στηρίζουν τη δεύτερη «γραμμή», κόντρα στα όσα υποστηρίζουν ο πρόεδρος, ο εκπρόσωπος Τύπου και ο Γραμματέας του κόμματος.
Α.Ο.
ieidiseis.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






































![[380849] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤOΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)](https://happenednow.gr/wp-content/uploads/2026/03/SYRIZA-KENTRIKI-EPITROPI-1200x700-1-1068x623.jpg)














