Η εισαγγελία ζήτησε να προφυλακιστεί δημοσιογράφος αντιπολιτευόμενης εφημερίδας στην Τουρκία, «χωρίς καν να του πάρει κατάθεση», καταγγέλλει η BirGün.
Δημοσιογράφος της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας BirGün στην Τουρκία προφυλακίστηκε χθες Κυριακή το βράδυ, αφού του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών», ανακοίνωσε το έντυπο στο οποίο εργάζεται (στη φωτογραφία αρχείου από bianet.org, επάνω, ο δημοσιογράφος Ισμαήλ Αρέ).
Μετά τη σύλληψή του προχθές Σάββατο στην επαρχία Τοκάτ (βόρεια), όπου ταξίδεψε με την ευκαιρία της γιορτής Εϊντ αλ Φιτρ, ο Ισμαήλ Αρέ μετήχθη χθες Κυριακή το πρωί στην Αγκυρα για να ανακριθεί.
«Για έναν χρόνο έψαχναν πρόσχημα προκειμένου να με συλλάβουν»
Η εισαγγελία «ζήτησε να προφυλακιστεί (…) χωρίς καν να του πάρει κατάθεση», ανέφερε μέσω X η BirGün, εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης προσκείμενη στην τουρκική αριστερά, γνωστή για τις έρευνές της όσον αφορά πεπραγμένα της τουρκικής κυβέρνησης.
«Με συνέλαβαν εξαιτίας βίντεο που είχε δημοσιοποιηθεί πριν από τρεις μήνες», ανέφερε ο Ισμαήλ Αρέ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η υπεράσπισή του.
«Για έναν χρόνο έψαχναν πρόσχημα προκειμένου να με συλλάβουν», πρόσθεσε.
«Δεν θα μας φιμώσουν: θα συνεχίσουμε να γράφουμε, να μιλάμε και να εκφραζόμαστε», τόνισε χθες ο Γιασάρ Αϊντίν, εκ των υπευθύνων έκδοσης της ημερήσιας BirGün, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης σε ένδειξη υποστήριξης στον δημοσιογράφο στην Αγκυρα.
«Δεν είναι έγκλημα»
«Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα. Ο Ισμαήλ Αρέ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος αμέσως», τόνισε μέσω X η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων της Τουρκίας (TGS).
Στα τέλη Φεβρουαρίου, τούρκος δημοσιογράφος της γερμανικής δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης Deutsche Welle (DW) συνελήφθη και προφυλακίστηκε για «προσβολή του προέδρου», παρά τις διαμαρτυρίες των γερμανικών αρχών και ενώσεων δημοσιογράφων.
Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), η οποία καταγγέλλει την «καταστολή του δικαιώματος στην ενημέρωση» στην Τουρκία, τοποθετεί τη χώρα στην 159η θέση από τις συνολικά 180 στην κατάταξή της ως προς την ελευθερία του Τύπου, ανάμεσα στο Πακιστάν και τη Βενεζουέλα.
ΑΠΕ-in.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





















































