Απειλές  κατά της Αρμενία εξαπέλυσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, ο τούρκος υπουργός απείλησε τις αρμενικές δυνάμεις ότι αν δεν αποχωρήσουν άμεσα από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο «ηρωικός» στρατός του Αζερμπαϊτζάν θα τους διώξει με την βία.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, ο ρόλος της Τουρκίας στο κέντρο για την επιτήρηση της ανακωχής μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας θα είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν της Ρωσίας. Μάλιστα σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν, μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) υπεγράφη προκειμένου να στηθεί ακριβώς αυτό το ρωσο-τουρκικό κέντρο.

Πάντως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έθεσε ήδη τις βάσεις αμφισβήτησης της εκεχειρίας λέγοντας ότι όλα τα κατειλημμένα εδάφη του Ναγκόρνο Καραμπάχ πρέπει να επιστραφούν στο Αζερμπαϊτζάν, στοχεύοντας προφανώς ακόμη και την ίδια την πόλη του Στεπανακέρτ.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να επιτεθεί για μια ακόμη φορά στην Γαλλία, λέγοντας ότι δεν έχει ισορροπημένη και αντικειμενική στάση στο ζήτημα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις