Τι μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν για την πυραυλική επίθεση κατά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε τις δηλώσεις ενός υψηλόβαθμου Ιρανού στρατιωτικού αξιωματούχου, ο οποίος ανέφερε ότι η Τεχεράνη «δεν είχε κανένα σχέδιο να επιτεθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ταυτόχρονα ο αρχηγός του ιρανικού στρατού, υποστράτηγος Αμίρ Χατάμι, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε απόπειρα αμερικανικών αεροπλανοφόρων να πλησιάσουν τα Στενά του Ορμούζ θα αντιμετωπιστεί με βία και υπογράμμισε ότι το Ιράν έχει αναπτύξει «πυραύλους κρουζ και μαχητικά drones».
«Τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα, με την κάλυψη της σιγής ασυρμάτου φαντάστηκαν ότι μπορούσαν να πλησιάσουν τα Στενά του Ορμούζ, αλλά η απάντησή μας ήταν πυρ», ανέφερε σε ανάρτηση στο Χ ο Χατάμι.
Πρόσθεσε ότι «πύραυλοι κρουζ και μαχητικά drones πέταξαν στους ουρανούς» και χαρακτήρισε την περιφερειακή ασφάλεια ως μη διαπραγματεύσιμη προτεραιότητα του Ιράν.
Ο Χατάμι είπε επίσης ότι οι ιρανικές δυνάμεις διατηρούν στενή επιτήρηση στον Περσικό Κόλπο, προσθέτοντας: «Κάθε εκατοστό αυτών των υδάτων βρίσκεται εντός της εμβέλειας της θέλησής μας».
newsbomb.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις























































