⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google
Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.
➕ Προσθήκη στη GoogleΣτο παρασκήνιο γαλάζιοι αντάρτες. Στο προσκήνιο μολυβένια στρατιωτάκια. Πολύς κουρνιαχτός, πολλές διαρροές, αμέτρητα τηλεφωνήματα την προηγούμενη εβδομάδα και ακόμη περισσότερα πηγαδάκια στους διαδρόμους της Βουλής για το «κίνημα κατά των αντιπεριφερειαρχών» που ετοίμαζαν σήμερα οι γαλάζιοι, που όπως αποδείχθηκε, θύμισε περισσότερο… το «κίνημα της πιτζάμας».
Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Αθανάσιος Παπαθανάσης παρουσιαζόταν από αρκετούς ως ένας εκ των βασικών ενορχηστρωτών του γαλάζιου «αντάρτικου» που επρόκειτο να εκδηλωθεί σήμερα κατά τη συζήτηση του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσία Λιβάνιου.
Το σενάριο ήθελε γαλάζιους βουλευτές από την Αιτωλοακαρνανία, την Πιερία και την Αχαΐα να ετοιμάζουν τροπολογία-μπλόκο, ώστε να αποκλειστεί η κάθοδος εν ενεργεία αντιπεριφερειαρχών στις εθνικές εκλογές. Ο λόγος αυτονόητος αφού εάν η Νέα Δημοκρατία δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις επόμενες κάλπες, αρκετοί από αυτούς θα δουν τις βουλευτικές τους έδρες… με τα κιάλια.
Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, έλεγαν πως οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας έβαζαν μέχρι και… ρεφενέ για συνταγματολόγο, ώστε η περίφημη τροπολογία να μη βγει αντισυνταγματική πριν καν φτάσει στην Ολομέλεια.
Κι όμως, όταν άνοιξαν τα μικρόφωνα και ήρθε η ώρα της αλήθειας, το αντάρτικο… σκόρπισε.
Όποιος περίμενε έστω μία αιχμή από τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας για τους αντιπεριφερειάρχες ή για το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών, μάλλον απογοητεύτηκε.
Ο Αθανάσιος Παπαθανάσης δεν άφησε ούτε μισό υπονοούμενο. Αντίθετα, αφιέρωσε την ομιλία του στα οφέλη του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και στη σημασία της ισχυρής αυτοδιοίκησης.
Και επειδή οι παλιές αγάπες δεν ξεχνιούνται, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει – περισσότερες από μία φορές – ότι υπηρέτησε επί σειρά ετών ως δήμαρχος Ναυπάκτου, επιστρατεύοντας την αυτοδιοικητική του εμπειρία για να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο του Θοδωρή Λιβάνιου εκθειάζοντας τις ευεργετικές διατάξεις που φέρνει για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για τους τοπικούς άρχοντες.
Κάπως έτσι, το πολυσυζητημένο γαλάζιο «αντάρτικο» αποδείχθηκε τελικά… αντάρτικο του γλυκού νερού. Οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί, με υπογραφή Μαξίμου, έχουν κλείσει ρεζερβέ στα επίμαχα ψηφοδέλτια της επαρχίας, κάνοντας τον προεκλογικό βίο νυν βουλευτών της ΝΔ αβίωτο.
Γ.Μ.
ieidiseis.gr
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




















































