⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google
Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.
➕ Προσθήκη στη GoogleΗ Γαλλία είναι η χώρα στην Ευρώπη που έχει πληγεί περισσότερο από τον καύσωνα, με τα θύματα να έχουν φτάσει τους 55, ενώ 37 γεωγραφικά διαμερίσματα παραμένουν στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού
Στον «φούρνο» εξακολουθεί να βρίσκεται η Ευρώπη, με τις συνθήκες ακραίου καύσωνα να επηρεάζουν εκατομμύρια κατοίκους. Πολλές χώρες μετρούν ήδη νεκρούς από τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ η Γαλλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, με τα θύματα να έχουν φτάσει τους 55.
Την ίδια ώρα, ο καύσωνας αναδεικνύει με έντονο τρόπο τις ελλείψεις σε υποδομές, καθώς πολλοί πολίτες αδυνατούν να αντέξουν τις συνθήκες στα σπίτια τους. Στο Παρίσι, δεκάδες κάτοικοι επέλεξαν να περάσουν τη νύχτα στο πάρκο Buttes-Chaumont και να κοιμηθούν στο γρασίδι για να βρουν λίγη δροσιά. Ανάμεσά τους υπήρχαν ζευγάρια αλλά και οικογένειες με παιδιά, που δήλωσαν ότι προτιμούν την παραμονή σε ανοιχτούς χώρους, παρά στα διαμερίσματα που «βράζουν» από τη ζέστη.

Στα πάρκα έβγαλαν τη νύχτα οι Γάλλοι

Γάλλοι κοιμήθηκαν στο γρασίδι για να βρουν λίγη δροσιά
Χάος για έναν ανεμιστήρα στη Γαλλία
Παράλληλα, σε βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφονται σκηνές έντονου συνωστισμού σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, όπου πολίτες σπεύδουν να προμηθευτούν ανεμιστήρες.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεκάδες άνθρωποι όρμησαν μόλις άνοιξαν τα ρολά, με αποτέλεσμα τα ράφια να αδειάσουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Σε συναγερμό 37 γεωγραφικά διαμερίσματα
Η Γαλλία συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France, 37 γεωγραφικά διαμερίσματα παραμένουν στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού, αν και από την Κυριακή αναμένεται σταδιακή αποκλιμάκωση του φαινομένου.
Ο καύσωνας έχει ανατρέψει την καθημερινότητα και έχει αρχίσει να επηρεάζει έντονα και την πολιτική ατζέντα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2027. Περισσότερα από 8.000 σχολεία έχουν επηρεαστεί, τουριστικά αξιοθέατα παραμένουν κλειστά, ενώ η κτηνοτροφία καταγράφει σημαντικές απώλειες λόγω των ακραίων θερμοκρασιών.

Την ίδια στιγμή, στο Παρίσι οι Αρχές προχώρησαν ακόμη και σε προσωρινή απαγόρευση της δημόσιας κατανάλωσης αλκοόλ και περιορισμούς στις πωλήσεις του, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα περιστατικά που επιβαρύνουν τα ήδη πιεσμένα νοσοκομεία. Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού, Πατρίς Φορ, οι υγειονομικές δομές βρίσκονται πλέον στα όρια των δυνατοτήτων τους.
Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Μαρίνα Φεράρι, ανέφερε ότι τουλάχιστον 55 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμούς, καθώς προσπάθησαν να δροσιστούν σε ποτάμια, λίμνες και άλλες υδάτινες περιοχές.
Παράλληλα, σοκ προκαλούν οι αναφορές για θανάτους μικρών παιδιών που εγκλωβίστηκαν σε αυτοκίνητα εν μέσω καύσωνα. Ένα αγοράκι τριών ετών έχασε τη ζωή του έξω από το Παρίσι, ενώ στη Μασσαλία πέθανε βρέφος 18 μηνών που βρέθηκε σε υπερθερμία μέσα σε σταθμευμένο όχημα. Στο Καρπαντρά δύο ακόμη παιδιά, ηλικίας δύο και τεσσάρων ετών, εντοπίστηκαν νεκρά στο αυτοκίνητο της οικογένειάς τους.
in.gr
photo:NDTV
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




















































