⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Ισπανία και Μαρόκο είχαν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, εν μέσω φημών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα γινόταν μαζική απόπειρα διέλευσης αυτό το Σαββατοκύριακο

Takeawaysby Protothema AI
  • Οι μαροκινές αρχές συνέλαβαν το Σάββατο 111 μετανάστες, οι οποίοι επιχειρούσαν να εισέλθουν στο ισπανικό έδαφος της Θέουτα.
  • Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κοντά στην πόλη Φνιντέκ, ενώ η πλειοψηφία των ατόμων που εντοπίστηκαν προέρχονταν από την υποσαχάρια Αφρική.
  • Η μαροκινή αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει ομάδες μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί σε λόφους πλησίον των συνόρων.
  • Οι ισπανικές αρχές έχουν αναπτύξει περισσότερους από 1.500 αστυνομικούς στην περιοχή, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας μετά από σχετικές προειδοποιήσεις.
  • Το Μαρόκο ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει διώξεις σε όσους διοργανώνουν ή συμμετέχουν σε καλέσματα για μαζικές διελεύσεις μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Οι μαροκινές Αρχές συνέλαβαν νωρίτερα το Σάββατο πάνω από 100 μετανάστες που προσπαθούσαν να περάσουν στη Θέουτα, δύο εβδομάδες μετά το μεγάλο κύμα των περίπου 80.000 μεταναστών.

Μαροκινές πηγές ασφαλείας τις οποίες επικαλούνται τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης και το Reuters, αναφέρουν ότι 111 άνθρωποι εμποδίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στα σύνορα στα περίχωρα της πόλης Φνιντέκ (στα ισπανικά Καστιγέχος) ή στη γύρω περιοχή, περίπου 3 χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Η πλειοψηφία τους προερχόταν από την υποσαχάρια Αφρική.

Νέα απόπειρα εισβολής μεταναστών στη Θέουτα: Εκατοντάδες υπό κράτηση στο Μαρόκο
Νέα απόπειρα εισβολής μεταναστών στη Θέουτα: Εκατοντάδες υπό κράτηση στο Μαρόκο
Νέα απόπειρα εισβολής μεταναστών στη Θέουτα: Εκατοντάδες υπό κράτηση στο Μαρόκο
Νέα απόπειρα εισβολής μεταναστών στη Θέουτα: Εκατοντάδες υπό κράτηση στο Μαρόκο
Νέα απόπειρα εισβολής μεταναστών στη Θέουτα: Εκατοντάδες υπό κράτηση στο Μαρόκο

Η μαροκινή αστυνομία φέρεται να χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει ομάδες μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί σε κοντινούς λόφους, αναφέρει το BBC.

Υπολογίζεται ότι 78.000 μετανάστες έφτασαν στη Θέουτα (ισπανικό έδαφος στην Αφρική που περιβάλλεται από το Μαρόκο) δια θαλάσσης μέσα σε λίγες ώρες. Περίπου 100 έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Μετά το περιστατικό που οδήγησε σε κρίση, οι ισπανικές και οι μαροκινές Αρχές ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, εν μέσω φημών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα γινόταν μια δεύτερη μαζική απόπειρα διέλευσης αυτό το Σαββατοκύριακο.

Προ ημερών το Μαρόκο δήλωσε ότι παρακολουθούσε «την κυκλοφορία αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα και μηνυμάτων άγνωστης προέλευσης» που καλούσαν σε μαζική διέλευση σήμερα Σάββατο. Προειδοποιούσε ακόμη ότι θα ασκήσει δίωξη εναντίον των διοργανωτών και των συμμετεχόντων στο κάλεσμα.

Από την πλευρά της η Ισπανία έχει αναπτύξει περισσότερους από 1.500 αστυνομικούς για να περιπολούν στην περιοχή.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις