⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google
Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.
➕ Προσθήκη στη GoogleΗ απάντησή του ήταν κατηγορηματική
Ξεκάθαρη θέση απέναντι στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών έλαβε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνοντας ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα.
Μιλώντας στην εκπομπή «Talk» με τον Τάκη Χατζή, ο Κυριάκος Βελόπουλος ρωτήθηκε για το τι θα έπραττε την επόμενη ημέρα των εκλογών, εφόσον η Ελληνική Λύση βρισκόταν μπροστά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το πρώτο κόμμα.
Η απάντησή του ήταν κατηγορηματική: «Δεν θα κάνω συγκυβέρνηση με κανέναν τους», ενώ υποστήριξε ότι προτεραιότητά του θα ήταν «να υπηρετήσει την πατρίδα» και όχι να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.
«Μόνοι μας μέχρι τέλους»
Η θέση αυτή δεν αποτελεί νέα αναφορά του προέδρου της Ελληνικής Λύσης. Τον Ιούλιο, μιλώντας στο ΕΡΤnews, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, δηλώνοντας ότι «δεν θα συνεργαστούμε με κανένα κόμμα» και ότι οδηγός της Ελληνικής Λύσης είναι το «εθνικό συμφέρον».
Ανάλογη ήταν και η τοποθέτησή του στον ΑΝΤ1 τον Σεπτέμβριο, όταν απέκλεισε ειδικά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το αποκλείω. Όταν δεν εμπιστεύεσαι κάποιον δεν μπορείς να συνεργαστείς».
Ήδη από το 2023 ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε διατυπώσει την ίδια θέση, δηλώνοντας ότι η Ελληνική Λύση δεν θα συγκυβερνήσει με κανένα κόμμα και ότι στόχος της είναι να κυβερνήσει μόνη της.
«Έκαναν τη χώρα στάχτη και μπούλμπερη»
Στη νέα του παρέμβαση ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανέφερε τη σκληρή κριτική του προς το πολιτικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.
Στο πλαίσιο αυτό χρησιμοποίησε τη χαρακτηριστική φράση «έκαναν τη χώρα στάχτη και μπούλμπερη», εξηγώντας τη θέση του για την άρνησή του να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος επιμένει, έτσι, στη γραμμή της αυτόνομης πορείας της Ελληνικής Λύσης, συνδέοντας τη στάση του με την ανάγκη, όπως υποστηρίζει, να υπηρετηθεί το εθνικό συμφέρον χωρίς συμμετοχή σε συγκυβέρνηση με άλλα κόμματα.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





















































