⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google
Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.
➕ Προσθήκη στη GoogleΟ εξωτερικός συνεργάτης δεν είχε ενημερώσει ή επιδιορθώσει το σύστημα για το οποίο ήταν υπεύθυνος και το οποίο χάκαραν μέλη της ομάδας ShinyHunters.
Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) απομάκρυνε τη Δευτέρα έναν εξωτερικό συνεργάτη της Accenture λόγω του ρόλου του σε μια σοβαρή παραβίαση δεδομένων που εξέθεσε ευαίσθητα προσωπικά στοιχεία χιλιάδων υπαλλήλων του γραφείου, όπως ανέφεραν στο Reuters δύο πηγές που είναι ενήμερες για το θέμα.
Σε δήλωση προς το Reuters, ανώτερος αξιωματούχος του FBI επιβεβαίωσε ότι ένας μη κατονομαζόμενος εξωτερικός συνεργάτης δεν είχε ενημερώσει ή επιδιορθώσει κατάλληλα το σύστημα για το οποίο ήταν υπεύθυνος.
«Μέχρι σήμερα, η έρευνά μας έχει διαπιστώσει ότι το περιστατικό συνέβη ως αποτέλεσμα μιας αστοχίας ασφαλείας σε μια πλατφόρμα που διαχειρίζεται ένας τρίτος οργανισμός αφού ένας εξωτερικός συνεργάτης παρέλειψε να εφαρμόσει μια ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας που είχε εκδοθεί ρητά για την προστασία της πλατφόρμας», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος κυβερνοασφάλειας του FBI, Μπρετ Λέδερμαν, στη δήλωση.
«Ως εκ τούτου, το FBI απέλυσε τον ανάδοχο και έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο για τον περιορισμό τυχόν περαιτέρω κινδύνου όσο και για την προστασία του προσωπικού μας» συμπλήρωσε.
Το FBI δεν αποκάλυψε την ταυτότητα της πλατφόρμας ή του τρίτου οργανισμού, αλλά οι δύο πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα ανέφεραν ότι η πλατφόρμα ήταν το PeopleSoft της Oracle, μια πλατφόρμα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού την οποία, σύμφωνα με την ομάδα χάκερ ShinyHunters, εκμεταλλεύτηκαν για να εισβάλουν στον ιστότοπο προσλήψεων του FBI τον περασμένο μήνα.
Σε δήλωσή της, η Accenture ανέφερε ότι «είναι υπερήφανη που υποστηρίζει την αποστολή του FBI και θα συνεχίσει να το κάνει». Δεν απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον ανάδοχο ή την υποτιθέμενη παράλειψή του να εγκαταστήσει ενημερώσεις ασφαλείας.
Σύλληψη φερόμενου μέλους των ShinnyHunters στην Ιορδανία
Ένας ύποπτος ως μέλος της ομάδας χάκερ ShinyHunters, η οποία ισχυρίζεται ότι έκλεψε δεδομένα για όλους τους υπαλλήλους του FBI, συνελήφθη αυτή την εβδομάδα στην Ιορδανία και συνεργάζεται με το FBI, όπως ανέφεραν στο Reuters τρία άτομα.
Ο Σαΐφ αλ Ντιν Χαντέρ συνελήφθη από τις ιορδανικές αρχές, όπως ανέφεραν οι τρεις πηγές με τις δύο να προσθέτουν πως συνελήφθη την Τρίτη. Φέρεται να βοηθά το FBI και τις διεθνείς αρχές επιβολής του νόμου να εντοπίσουν τους υπόλοιπους χάκερ της ομάδας.
Το FBI αρνήθηκε να σχολιάσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη σύλληψη, αλλά δήλωσε ότι η υπηρεσία «συνεχίζει να διερευνά εντατικά το πρόσφατο περιστατικό στον κυβερνοχώρο στο οποίο φέρεται να εμπλέκονται οι ShinyHunters, έχοντας ήδη συνεργαστεί με εταίρους για τη σύλληψη πολλών υπόπτων και δεν θα είμαστε φειδωλοί με τους πόρους για να παραπέμψουμε κάθε έναν από τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης».
Η σύλληψη του Khader — του οποίου το φερόμενο ψευδώνυμο ως χάκερ είναι Rey — αποτελεί την τελευταία ανατροπή στην υπόθεση των ShinyHunters. Η παραγωγική ομάδα εκβιασμού στον κυβερνοχώρο, η οποία έχει μακρόχρονη ιστορία στο να στοχεύει μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο, θεωρείται από τους ειδικούς ότι αποτελείται κυρίως από νέους, αγγλόφωνους χάκερ που επικεντρώνονται στην κλοπή δεδομένων και τον εκβιασμό εταιρειών.
in.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



















































