Τους κόπους μίας ζωής έχασε, εξαιτίας της ευπιστίας του ένας 41χρονος από την Αλόννησο. Μέσα σε μία στιγμή έχασε 9.000 € από τον λογαριασμό του, επειδή «την πάτησε» και πίστεψε ότι το μήνυμα που είχε φτάσει στο κινητό του από την Εθνική Τράπεζα ηταν αληθινό!

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 20 Νοεμβρίου. Ο 41χρονος άντρας, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε σήμερα στον Αστυνομικό Σταθμό Αλοννήσου, έλαβε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο, με στοιχεία αποστολέα που φαινόταν να είναι η Εθνική Τράπεζα Ελλάδας.

Η απάτη γνωστή: Μέσα στο μήνυμα υπήρχε υπερσύνδεσμος που παρέπεμπε σε δήθεν ιστότοπο της Τράπεζας, όπου ο παραλήπτης του sms έπρεπε να μπει για να αλλάξει τους κωδικούς του λογαριασμού του, για να μην τον χακάρουν.

Θεωρώντας, προφανώς, ότι το μήνυμα όντως είχε αποσταλεί από την Εθνική Τράπεζα, ο παθών, πάτησε στον υπερσύνδεσμο και άλλαξε τους κωδικούς του.

Τις επόμενες ημέρες, ωστόσο, έμαθε την τραγική αλήθεια και μάλιστα από την ίδια την Τράπεζα που τον ενημέρωσε πως το ποσό των 9.000 € είχε μεταφερθεί από τον λογαριασμό του σε λογαριασμό τρίτου προσώπου στην ίδια Τράπεζα!

Θορυβημένος ο 41χρονος απευθύνθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αλοννήσου, καταγγέλλοντας το περιστατικό. Σε βάρος του αγνώστου, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη.

akroama.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις