⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google
Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.
➕ Προσθήκη στη GoogleΜε τους εντυπωσιακούς ελιγμούς που πραγματοποίησε ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 της ομάδας «Ζευς», ο Επισμηναγός (Ι) Χρήστος – Πάρις Χαρίτος, ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Ο Ιπτάμενος εκτέλεσε μια σειρά απαιτητικών ελιγμών στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, επιδεικνύοντας έτσι τις δυνατότητες του F-16 στην εναέρια μάχη.
Δείτε βίντεο από την παραλία:
«Μία λέξη αλλάζει την ιστορία. Για τους Έλληνες αυτή η λέξη είναι το Όχι. Σήμερα τιμούμε εκείνους που στάθηκαν όρθιοι. Θυμόμαστε ότι η ελευθερία δεν χαρίζεται. Χρόνια πολλά, Ελλάδα», ήταν το μήνυμα του πιλότου του F-16 μέσω ασυρμάτου προς τους Θεσσαλονικείς.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, απηύθυνε το δικό του μήνυμα προς τον επισμηναγό, συγχαίροντάς τον για την αεροπορική επίδειξη και αναδεικνύοντας τη σημασία της ψυχικής δύναμης και της ιστορικής παρακαταθήκης του ελληνικού λαού.
«Αυτή τη στιγμή τόσο εσείς όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις επιβεβαιώσατε ότι για την Ελλάδα ισχύει πάντα το εξής: Η μεγαλοσύνη στα έθνη δεν περνιέται με το στρέμμα, αλλά με της ψυχής το σίδερο και το αίμα. Χρόνια πολλά και συγχαρητήρια για τη σημερινή σας επίδειξη που μας έκανε όλους περήφανους», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η αεροπορική επίδειξη της ομάδας ΖΕΥΣ αποτέλεσε μία από τις ξεχωριστές στιγμές του εορτασμού στη Θεσσαλονίκη, τιμώντας την επέτειο του «Όχι» και όσους υπερασπίστηκαν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας.
Το F-16 της ομάδας «Ζευς» πραγματοποίησε και μια χαμηλή διέλευση πάνω από τη Θεσσαλονίκη η οποία ήταν αφιερωμένη στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που κάνουν τα πάντα για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την προάσπιση του καθήκοντος και στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.
Ο Επισμηναγός Χρήστος – Πάρις (Ι) Χαρίτος, που είχε πετάξει πάνω από τη Θεσσαλονίκη και στις 28 Οκτωβρίου του 2023, εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 2006 ενώ το 2012 τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ σε αεροσκάφη F-16 Block 52+. Υπηρετεί στην 340 Μοίρα και έχει περισσότερες από 1900 ώρες πτήσης, από τις οποίες περισσότερες από 1500 είναι σε αεροσκάφη F-16.
thestival.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
![Κακοκαιρία στο Πήλιο: Εγκλωβίστηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας – Έκλεισε ο δρόμος από πτώσεις δέντρων [βίντεο] Κακοκαιρία στο Πήλιο: Εγκλωβίστηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας – Έκλεισε ο δρόμος από πτώσεις δέντρων [βίντεο]](https://happenednow.gr/wp-content/uploads/2026/10/Untitled-8-218x150.jpg)













































![Κακοκαιρία στο Πήλιο: Εγκλωβίστηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας – Έκλεισε ο δρόμος από πτώσεις δέντρων [βίντεο] Κακοκαιρία στο Πήλιο: Εγκλωβίστηκε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Μαγνησίας – Έκλεισε ο δρόμος από πτώσεις δέντρων [βίντεο]](https://happenednow.gr/wp-content/uploads/2026/10/Untitled-8-100x70.jpg)







