Α.Τσίπρας: Πώς ηττήθηκε κατά κράτος στα εθνικά θέματα από τον Κ.Μητσοτάκη

458

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατάφερε στις εκλογές να κριθεί η ίδια αντί η κυβέρνηση!

Ο Α.Τσίπρας επιχειρώντας να επαναπατρίσει ψήφους από την αριστερή «δεξαμενή» με την ρητορική που ακολουθεί ηττήθηκε κατά κράτος στα εθνικά θέματα, στα ζητήματα εσωτερικής και εθνικής ασφάλειας, όπως και στο μεταναστευτικό από τον Κ.Μητσοτάκη.

Τα όσα έχει εκστόμιση ο Αλέξης Τσίπρας με αποκορύφωμα την χθεσινή του ρήση όπου αποκάλεσε την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης, αλλά και της εθνικής πολιτικής, «τουρκική», είναι η αιτία για την οποία η ΝΔ δεν έχει αντίπαλο και «παίζει» μόνη της στις εκλογές.

Πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «σα να κλέβει εκκλησία» αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του έχει χαρίσει μία άνετη επικράτηση και στις δεύτερες εκλογές με ακόμα μεγαλύτερη διαφορά από ότι στις πρώτες.

Αυτό μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει και πολιτικό «κατόρθωμα».

Γιατί, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε πολλά να της προσάψει κάποιος κατά τη διάρκεια της τετραετίας της όπως υποκλοπές, σκάνδαλα, διαχείριση της πανδημίας με τον χείριστο τρόπο, φτωχοποίηση, κλείσιμο επιχειρήσεων, τραγούδια στα Τέμπη κ.λ.π. ώστε μία αξιωματική αντιπολίτευση που απλώς θα έπραττε και θα έλεγε τα αυτονόητα θα μπορούσε εύκολα να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση και αντ’ αυτού κατάφερε να «εισπράξει» 21 μονάδες διαφορά.

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να μην απαντήσει στην ερώτηση που του τέθηκε για τη Ροδόπη, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, αναφέρθηκε στην Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία κατηγόρησε ότι «εκβιάζει την τουρκική μειονότητα»!

Και αυτό τη στιγμή που του επισημάνθηκε πως κάθε δήλωσή του σχετικά με το θέμα τίθεται στο μικροσκόπιο όχι μόνο των ελληνικών αλλά και των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι θα ήταν θεσμικό λάθος και εθνικό ατόπημα να «καθαιρέσει» τους μουσουλμάνους υποψήφιους που εξελέγησαν με 20.000 ψήφους από τη μειονότητα.

Εντύπωση προκάλεσε ο εκνευρισμός του. Κυρίως όμως ότι δεν απάντησε σχετικά με την ενημέρωση που είχε, έστω, όπως ο ίδιος υποστηρίζει μετά τις εκλογές.

Δήλωσε πως αξιολόγησε και αξιολογεί τα όσα περιείχε ο φάκελος που του εστάλη από τον πρωθυπουργό, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν περιλαμβάνει στοιχεία συγκεκριμένα.

Με λίγα λόγια πέραν του ατοπήματος να αποκαλέσει την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική», δημοσίως τοποθετεί το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό!

 

Διότι εάν τα στοιχεία που του απέστειλε ο πρωθυπουργός για τους υποψήφιους του στην Θράκη δεν ήταν αληθή θα το έλεγε δημοσίως και θα τα απέρριπτε.

Δεν το έκανε όμως, που σημαίνει ότι για αυτόν πρώτη προτεραιότητα αποτελεί το κομματικό συμφέρον.

Για το ζήτημα του φράχτη στον Έβρο: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καλώς τον επεκτείνει για άλλα 35 χλμ. και καλώς δεσμεύεται ότι θα τον επεκτείνει στο σύνολο της ελληνοτουρκικής είναι οριογραμμής στο νομό Έβρου.

Λίγο πριν τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει πως δεν θα τον γκρεμίσει τον φράχτη στον Έβρο προφανώς σε μία κίνηση να γίνει αρεστός στους ψηφοφόρους του Κέντρου που θέλουν να νιώθουν ότι ζουν σε μία χώρα σχετικά ασφαλής.

Ας παραβλέψουμε ότι πολλά στελέχη του έκαναν ότι μπορούσαν για να σαμποτάρουν το φράχτη και την επέκταση του, τουλάχιστον ο ίδιος έδειχνε να ακολουθεί μια πιο λογική προσέγγιση.

Μετά όμως το ναυάγιο της Πύλου, το οποίο σίγουρα είναι μία απίστευτη τραγωδία, ξεκίνησε να μιλάει για φράχτη του Έβρου αλλά με «πύλες εισόδου».

Επιχειρεί δηλαδή να εμφανίσει στην ελληνική κοινωνία ότι θα υπάρχει ασφάλεια αλλά θα υπάρχουν και «παράθυρα».

Συγκερκιμένα είπε ότι «ο φράχτης στον Έβρο, στο βαθμό που εξυπηρετεί έναν επιχειρησιακό σχεδιασμό ώστε να μην υπάρχουν ροές ασύντακτες που να μην τις γνωρίζει η ελληνική πολιτεία, μπορεί να είναι χρήσιμος».

«Ταυτόχρονα όμως με τον φράχτη στον Έβρο εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχουν μόνιμες και νόμιμες πύλες εισόδου, όπου θα μπορεί ο κάθε πρόσφυγας που το δικαιούται με βάση το διεθνές δίκαιο να ζητήσει άσυλο και αν η χώρα το κάνει δεκτό να μπορέσει να περάσει».

Καταρχάς, τι εννοεί λέγοντας πρόσφυγες; Βάση του διεθνούς δικαίου η προσφυγής καταφεύγουν από μία εμπόλεμη χώρα σε μία ασφαλή χώρα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν συνορεύει με καμιά χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση.

Και πως ορίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάποιος είναι πρόσφυγας ή όχι;

Η γενικότερη αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό βρίσκει την αντίθεση της ελληνικής κοινωνίας.

Γιατί ας μη γελιόμαστε δεν το κρύβουν τα στελέχη του πουθενά, ότι είναι κατά της φραγής των συνόρων, κατά του ελέγχου στα σύνορα για το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, είναι κατά των επαναπροωθήσεων στη θάλασσα, δηλαδή η τάση «είναι ελάτε στη χώρα όσοι θέλετε και μπορείτε».

Με τέτοια πολιτική συμπεριφορά δεν είναι απορίας άξιο γιατί ο κόσμος επέλεξε να ψηφίσει πάλι με τέτοια συντριπτικά ποσοστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δεν είναι γιατί τον αγάπησε, ούτε γιατί το θεωρεί τον «Μεγάλο Τιμονιέρη».

Είναι γιατί φοβάται τις καινοφανείς θεωρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίες επειδή στερούνται λογικής είναι απλά επικίνδυνες για το έθνος και την κοινωνία

Είχαμε το πολιτικό παράδοξο το οποίο συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία με μία κυβέρνηση η οποία έκανε τεράστια λάθη, όχι μόνο να μην υποστεί φθορά, αλλά να παρουσιάσει αύξηση των ποσοστών της και αντίθετα αντί να κριθεί στις εκλογές η ίδια, στη θέση της κρίθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση!

Αν συνεχίσουν έτσι στον ΣΥΡΙΖΑ και στις επόμενες εκλογές θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like