Η βότκα δεν έφερε επισήμανση ότι περιλαμβάνει αλλεργιογόνο συστατικό – Ζητήθηκε η άμεση απόσυρση του ποτού ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι

Την απόσυρση ρωσικής βότκας από την αγορά αποφάσισε το Γενικό Χημείο της ΑΑΔΕ, καθώς αν και το ποτό στην ξενόγλωσση επισήμανση ανέφερε την παρουσία αλλεργιογόνου συστατικού, αυτό δεν μεταφέρθηκε στα ελληνικά.

Το Γενικό Χημείο, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ελέγχων έκανε δειγματοληψία αλκοολούχου ποτού της κατηγορίας «βότκα» με την εμπορική ονομασία «PARLIAMENT», αλκοολικού τίτλου 40% vol., συνοδευόμενου από την ένδειξη «Purified with Milk», σε προσυσκευασία 0.7L. Το προϊόν παρασκευάζεται στη Ρωσία και διατέθηκε στην ελληνική αγορά από την επιχείρηση «Food and Drinks Import – Σ. Λαζόπουλος & ΣΙΑ Ε.Ε.». Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ενώ στην ξενόγλωσση επισήμανση του εν λόγω ποτού αναφέρεται η παρουσία αλλεργιογόνου συστατικού (γάλα), η ελληνική επισήμανση δεν φέρει σχετική ένδειξη.

Άμεσα η ΑΑΔΕ, μέσω της αρμόδιας διεύθυνσης, ζήτησε από την επιχείρηση που διακινεί το προϊόν στην Ελλάδα, την άμεση απόσυρση του συνόλου της διακινηθείσας ποσότητας από την εγχώρια αγορά, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι και θα επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις.

Η ΑΑΔΕ καλεί τους καταναλωτές, που είναι αλλεργικοί στο γάλα και έχουν ήδη προμηθευτεί το αλκοολούχο ποτό, να μην το καταναλώσουν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις