Μοιράσου το άρθρο
Διαψεύδει τους ισχυρισμούς περί ύπαρξης τηλεδιοίκησης ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΣΕ.

«Αδιάβαστος» ή ψευδόμενος πιάστηκε ο νέος υπουργός Μεταφορών κ. Γιώργος Γεραπετρίτης που -μετά το δυστύχημα στα Τέμπη -υποστήριξε ότι «ήταν σε πλήρη λειτουργία η τηλεδιοίκηση στο συγκεκριμένο σημείο».

Μιλώντας στο Action24, ο πρόεδρος εργαζομένων ΟΣΕ κ. Νίκος Τσικαλάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα.

«Επειδή είναι καινούργιος στο υπουργείο, ίσως δεν του έχει διευκρινιστεί σωστά από τους κυρίους που τον ενημερώνουν … Η τηλεδιοίκηση, αν λειτουργούσε, θα ήταν από το Παλαιοφάρσαλο έως το Πλατύ» είπε ο κ. Τσικαλάκης, περιγράφοντας το τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου από τα νότια της Λάρισας ως τα δυτικά της Θεσσαλονίκης.

«Αυτό σημαίνει ότι θα είχαν και εικόνα του συμβάντος, πριν συμβεί, θα έβλεπαν ότι το τρένο είναι στην άλλη γραμμή… τέτοια τεχνολογία δεν υπάρχει. Υπήρχε, αλλά καταστράφηκε», όπως σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που λειτουργεί στη Λάρισα είναι ο τοπικός χειρισμός του σταθμού. «Έχει εικόνα … 1-2 χλμ. πριν τον σταθμό και 1-2 χλμ. μετά … το επίμαχο κλειδί ήταν εντός των ορίων του τοπικού χειρισμού … αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση, είναι ο τοπικός πίνακας χειρισμού», όπως επανέλαβε.

Απαντώντας σε δημοσιογραφικό ερώτημα αν ο κ. Γεραπετρίτης ως νέος υπουργός μετά από τη συγκεκριμένη τραγωδία δεν ενημερώθηκε σωστά ή «παίζει με τις λέξεις για να μεταθέσει την ευθύνη στον ανθρώπινο παράγοντα», ο κ. Τσιλακάκης σχολίασε ότι ο υπουργός «μπορεί να μην συνειδητοποίησε ακριβώς ποια είναι η έννοια της τηλεδιοίκησης», αλλά την ίδια ώρα παραδέχθηκε ότι στις συναντήσεις που έγιναν τον «κατέπληξε ότι ήξερε λεπτομέρειες που πολλές φορές δεν ξέρουν ακόμη και διευθύνοντες σύμβουλοι που έχουν 1 ή 2 χρόνια στον Οργανισμό».

 

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις