Ο κεντροδεξιός Αυστριακός, μέχρι σήμερα , καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος είναι ύποπτος για διαφθορά (κατηγορείται ότι έδωσε 1 εκατ. σε φιλικά του ΜΜΕ για να τον εξυμνούν) και να επηρεάσει αποτέλεσμα δημοσκόπησης, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου πως παραιτείται. 

O Σεμπάστιαν Κουρτς έκανε την ανακοίνωση γιατί η ενέργειά του αυτή θεωρείται πλέον ύποπτος για «αδικήματα διαφθοράς».

Ο Κουρτς δήλωσε σε ανακοίνωση που στάλθηκε στα μέσα ενημέρωσης ότι προτείνει τον υπουργό Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, έναν διπλωμάτη καριέρας, ως διάδοχό του. Ο Κουρτς σκοπεύει να παραμείνει αρχηγός του συντηρητικού κόμματός του και να αναλάβει ως επικεφαλής του στο κοινοβούλιο, πρόσθεσε.

Είναι απίστευτο το ότι παραιτήθηκε ένας πρωθυπουργός γιατί κατηγορείται ότι έδωσε 1 εκατ. ευρώ για την προσωπική του προβολή.

Στην σύγχρονη Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνουν 1 εκατ. ευρώ κάθε… δέκα ημέρες στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για να δοξολογούν τον «Μωυσή»!

Πάνω από 50 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Μόνο από κυβερνητικές διαφημίσεις, χωρίς να περιληφθούν σε αυτό τον «ποταμό διαφθοράς», οι διαφημίσεις των Τραπεζών, οι διαφημίσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα κλπ. 

Κανονικά θα έπρεπε να τεθεί θέμα «χαρακίρι», όχι απλής παραίτησης, αν ίσχυαν τα της Αυστρίας!

Και ειδικά για το θέμα των δημοσκοπήσεων, μετεκλογικά και εφ’όσον επιβεβαιωθούν όσοι υποστηρίζουν ότι παραμορφώνονται ακόμα και 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα, θα πρέπει να ασκηθούν ποινικές διώξεις για διασπορά ψευδών ειδήσεων στους ιδιοκτήτες των εταιρειών ερευνών

pronews.gr