Επίσημη παραδοχή από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αλλά καμία απάντηση για το φορτίο του

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, αναφέρθηκε στην πτώση του αεροσκάφους Antonov 12 (το οποίο ήταν φορτωμένο με 11,5 τόνους πυρομαχικών) στην Καβάλα και τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν είχε καμία ενημέρωση, ότι το αεροσκάφος μετέφερε πολεμικό υλικό.

Στο Μαξίμου επικρατεί σύγχυση και προβληματισμός, καθώς κανείς δεν ήξερε για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το ουκρανικό αεροσκάφος και τα δύο διαβήματα σε Ουκρανία και Σερβία έγιναν περισσότερο λόγω και της πίεσης της αντιπολίτευσης για απαντήσεις.

Απαντήσεις που δεν έχουν δοθεί ακόμα σχετικά με το φορτίο του αεροσκάφους και για το αν τα όπλα που στέλνει η Ελλάδα στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι, καταλήγουν τελικά στη μαύρη αγορά.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η επιχείρηση των στρατιωτικών του τάγματος εκκαθάρισης ναρκοπεδίων, ενώ με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ενισχύονται οι δυνάμεις ναρκαλιευτών και πυροτεχνουργών του στρατού.

Ο εμπειρογνώμωνας αεροπορικών ατυχημάτων Παντελής Φραγκούλης, σχολίασε στην ΕΡΤ ότι χρειάζεται να βρεθεί και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους (έχει ήδη ανασυρθεί το πρώτο), ενώ κάποιες απαντήσεις για τις συνθήκες της συντριβής θα δώσει η νεκροψία των σορών των οκτώ επιβαινόντων:

«Σημαντικό είναι να δούμε αν ήταν σε καλή κατάσταση οι χειριστές και οδηγήθηκε εκεί. Δεν είχαν πλέον οι ίδιοι τον έλεγχο του αεροσκάφους, ώρα πριν. Η νεκροψία των οκτώ σωρών θα μας δώσει τα συμπεράσματα για το εάν οι πιλότοι είχαν τις αισθήσεις τους, φορούσαν τις μάσκες οξυγόνου και μπορούσαν να έχουν την διακυβέρνηση του αεροσκάφους. Είναι απαραίτητη η εξέταση και του δεύτερου μαύρου κουτιού, πρέπει να μας γνωρίσει κάποια πράγματα και η εταιρεία».

 

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις