Η Νέα Δημοκρατία υφάρπαξε την ψήφο των Ελλήνων πολιτών στηριζόμενη στο σύνθημα  «Ασφάλεια για όλους ασφάλεια παντού» αγαπημένο μότο του πρώην ΥΠ.ΠΡΟ.ΠΟ Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μόνο ασφάλεια φυσικά δεν αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες με όσα συμβαίνουν, και με τη διάλυση της ΕΛ.ΑΣ στην οποία όπως εδώ και 5 μήνες κατήγγειλε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνος Σκούμας, όταν τον καρατόμησαν μόλις ένα μήνα! από την ανανέωση της θητείας του. Ήταν δε,  τέτοια η ντροπή της κυβέρνησης με την καρατόμηση του αρχηγού κ Σκούμα,  που πρώτη φορά στα χρονικά δεν έγινε τελετή παραλαβής/παράδοσης στον επόμενο αρχηγό κ Μαυρόπουλο, φοβούμενοι τυχόν δηλώσεις του απερχόμενου κ Σκούμα.

 

Η προφητική κατάληξη των όσων θα συνέβαιναν, αποτυπώνεται στη τελευταία παράγραφο της επιστολής-καταγγελίας του, «Αποχωρώ με αξιοπρέπεια και καθαρή τη συνείδησή μου και παραδίδω στην κρίση όλων τα γεγονότα, τα οποία στην πορεία θα γίνουν ακόμη πιο αντιληπτά».

Σκούμας: Σοβαρά ερωτήματα για την επιλογή του νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας | in.gr

Και να που συνέβησαν όσα τραγικά προέβλεψε ο κ Αρχηγός και έγιναν «αντιληπτά»…

Η ΕΛ.ΑΣ σε αποσύνθεση… ο πρωθυπουργός σε διακοπές… η αντιπολίτευση χλιαρές αντιδράσεις εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης…. και ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Οικονόμου γυρνάει στα κανάλια και αποποιείται των ευθυνών του, αφού καρατόμησε διευθυντές τροχαίας, των περιοχών που διήλθαν οι χούλιγκανς.

 

Η επιστολή- καταγγελία του πρώην αρχηγού

Μοναδικό κριτήριο διαχρονικά κατά την, επί σειρά ετών, υπηρεσιακή μου διαδρομή υπήρξε η προσφορά προς την κοινωνία και τον κάθε πολίτη, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις.

Η επιχειρησιακή μου ικανότητα και αποτελεσματικότητα είναι διαγνωσμένες εν τοις πράγμασι, τόσο στη διαχείριση της υβριδικής απειλής χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα της χώρας μας στον Έβρο το 2020 και την αντιμετώπιση της εξέγερσης 10.000 μεταναστών στη Λέσβο όσο και στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος με απτά στατιστικά δεδομένα.

Η ακεραιότητα του χαρακτήρα μου και η διαφάνεια στις επιλογές μου είναι εγνωσμένες σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, τους θεσμικούς φορείς με τους οποίους συνεργάστηκα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και σε όλη στην κοινωνία των πολιτών.

Πίστευα πάντα, και έτσι πορεύτηκα μέχρι σήμερα, από κάθε θέση ευθύνης που υπηρέτησα ότι η εξέλιξη κάθε συναδέλφου πρέπει να γίνεται με κριτήρια αξιοκρατικά και αμιγώς υπηρεσιακά. Με στόχο τον εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας και τη λειτουργία της σύμφωνα με τις Δημοκρατικές Αρχές και το Κράτος Δικαίου. Ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου, ουδείς είναι πάνω από το Δημόσιο Συμφέρον.

Διαπνεόμενος από αυτές τις Αρχές και Αξίες επέμενα πάντα να τοποθετούνται σε κρίσιμες, μάχιμες θέσεις μόνο όσοι, με την επάρκεια και εμπειρία τους, μπορούν να ανταπεξέλθουν αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους. Στάθηκα εμπόδιο ως Αρχηγός στην απογύμνωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των μάχιμων υπηρεσιών του Σώματος και στη μετακίνηση αστυνομικών σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον. Πάντα βρισκόμουν σε «πόλεμο» με τα κυκλώματα κάθε είδους που λυμαίνονται τον κόπο των Ελλήνων και δρούνε σε βάρος της Κοινωνίας.

Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός. Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η Κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής. Για την ακρίβεια, αυτές οι Αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου. Μιας θητείας, η οποία ανανεώθηκε μόλις πριν από έναν περίπου μήνα.

Αποχωρώ με αξιοπρέπεια και καθαρή τη συνείδησή μου και παραδίδω στην κρίση όλων τα γεγονότα, τα οποία στην πορεία θα γίνουν ακόμη πιο αντιληπτά.

 

 

Η δικαιοσύνη

Θα περίμενε κανείς μετά τα όσα φοβερά κατήγγειλε ο αποπεμφθείς αρχηγός κ Σκούμας,  «Στάθηκα εμπόδιο ως Αρχηγός στην απογύμνωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των μάχιμων υπηρεσιών του Σώματος και στη μετακίνηση αστυνομικών σε θέσεις που δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον. Πάντα βρισκόμουν σε «πόλεμο» με τα κυκλώματα κάθε είδους που λυμαίνονται τον κόπο των Ελλήνων και δρούνε σε βάρος της Κοινωνίας» , « Στις τελευταίες κρίσεις αγνοήθηκαν οι, υπηρεσιακά τεκμηριωμένες, αντιρρήσεις μου για πρόσωπα σε μια πρωτοφανή απαξίωση του θεσμικού ρόλου του Αρχηγού και επομένως δεν θα αναλάβω ευθύνες του πολιτικού μου προϊσταμένου ούτε θα γίνω το εξιλαστήριο θύμα κανενός. Τελευταία, όπως εκ του αποτελέσματος διαφαίνεται, οι αποφάσεις μου να δρω όπως το Σύνταγμα ορίζει και η Κοινωνία απαιτεί, δηλαδή με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία δεν έτυχαν της αναμενόμενης αποδοχής. Για την ακρίβεια, αυτές οι Αρχές μου είναι που προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια σε συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, τα οποία, ως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, οδήγησαν στη βίαιη διακοπή της θητείας μου»  να εμφανιστεί κάποιος εισαγγελέας, να τον καλέσει για να του πάρει κατάθεση, και να ασκήσει διώξεις σε όσους πολιτικούς παρενέβησαν στο έργο του, και επειδή δεν υπέκυπτε, τελικά τον απέπεμψαν.

Φευ…

 

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας… Η  κυβέρνηση των Αρίστων που μας λένε συνεχώς… Η κυβέρνηση της αξιοκρατίας (που δεν υπάρχει σε κανένα τομέα του δημοσίου)… Η  κυβέρνηση που υπουργός της καλύπτει κλέφτες του δημοσίου χρήματος και παρουσιάζεται ως τιμητής της νομιμότητας… Ο  πρωθυπουργός του Harvard….  θα πρέπει να αντιληφθούν πως έχουν διαλύσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, και διοικούν επικοινωνιακά και μόνο !!!

 

Μετά την ΕΥΠ και το 3ετές Show με τον Κοντολέοντα και το Predator,  που κατάντησε την υπηρεσία αιχμή του κράτους,  να γίνει περίγελος σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες των άλλων κρατών, και τα στελέχη της ΕΥΠ να ντρέπονται για την υπηρεσία τους,  βλέπουμε τώρα και την ΕΛ.ΑΣ σε αποσύνθεση!

 

Φτάνουν τα πολιτικά επικοινωνιακά  παιχνιδάκια σε βάρος των 60.000 αστυνομικών και της ασφάλειας των πολιτών. Η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει έμψυχο ικανό, μάχιμο και επιστημονικό  προσωπικό,  το οποίο όμως θέλει ΗΓΕΤΗ για να τον ακολουθήσει στο όραμά του.

Δεν μπορείτε κύριοι της κυβέρνησης,  και πρέπει να το αντιληφθείτε και να παραιτηθείτε πριν κάνετε μεγαλύτερο κακό…

 

Από προχτές μια μάνα δε θα ξαναδεί το παιδί της εξαιτίας σας,  και εσείς κάνετε διακοπές και δεν ντρέπεστε να φωτογραφίζεστε κιόλας!!!

 

Άγγελος Αγραφιώτης

Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων

Πολιτευτής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Μαγνησίας

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις