Αγραφιώτης: Ποιος θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του Έλληνα πρωθυπουργού; Στη Βηρυτό σήμερα ο Μητσοτάκης – (UPD)

Ρεπορτάζ, προφανώς από κυβερνητικές πηγές, ανέφεραν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα θα επισκεπτόταν το Λίβανο. Και συνέχιζαν…Ο ισχυρός συμβολισμός της επίσκεψης. Με την επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Βηρυτό, η Ελλάδα στέλνει ισχυρό μήνυμα υπέρ της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή

Στη Βηρυτό θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα ταξίδι υψηλού συμβολισμού λίγες ημέρες μετά την εκεχειρία στον Λίβανο μεταξύ Ισραήλ – Χεζμπολάχ.

Με την επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Βηρυτό η Ελλάδα στέλνει ισχυρό μήνυμα υπέρ της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επίσκεψη είναι υψηλού συμβολισμού και σημασίας, καθώς, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος ηγέτης τρίτης χώρας – και μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης – που επισκέπτεται την Βηρυτό μετά τη συμφωνία εκεχειρίας και στέλνει μήνυμα του ισχυρού ρόλου και της παρουσίας της Ελλάδας στην περιοχή.

Στις συνομιλίες που θα έχει ο Πρωθυπουργός με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου Najib Mikati και τον Πρόεδρο της Βουλής Nabih Berri, o Πρωθυπουργός, σύμφωνα πληροφορίες, αναμένεται να επαναλάβει την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στην ενίσχυση των κρατικών δομών του Λιβάνου – ανάμεσά τους και οι Ένοπλες Δυνάμεις που παίζουν κρίσιμο ρόλο στην εφαρμογή της εκεχειρίας.

Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί ακόμη με την ελληνική κοινότητα του Λιβάνου.

 

Πάνω που αποφάσισα να σχολιάσω την απόφαση αυτή, του ταξιδιού ενός πρωθυπουργού σε ένα ασταθές περιβάλλον όπως είναι σήμερα αυτό του Λιβάνου, το οποίο (ταξίδι) θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή ενός πρωθυπουργού, βγήκε ανακοίνωση από το γραφείο του στις 08.00΄(Αντώνης Ατζολέτος SKAI) , με την οποία μας γνώρισαν πως “ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι στο Λίβανο εξαιτίας βλάβης στο κυβερνητικό αεροσκάφος, και το ταξίδι μετατίθεται στο επόμενο χρονικό διάστημα…”

Είναι προφανές πως επικράτησαν δεύτερες συνετές σκέψεις, οι οποίες απαγόρευσαν το ταξίδι αυτό στον Έλληνα πρωθυπουργό, και εξέδωσαν τη βολική αυτή ανακοίνωση της δήθεν βλάβης του αεροσκάφους.

Και στο σημείο αυτό, είναι που συγκρούονται οι δημόσιες σχέσεις, με την ασφάλεια του αξιωματούχου. Δεν είναι όλα επικοινωνία και εικόνα, αλλά προέχει η ασφάλεια του πρωθυπουργού.

Φτάνει πια με την επικοινωνία! Ισχυροποιήστε την ασφάλειά του!!

 

Άγγελος Αγραφιώτης

Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων

Α&Κ Risk management Consulting

 

Με πληροφορίες από:in.gr-SKAI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like