Αιφνιδιαστική έφοδος σε πέντε τράπεζες στο Παρίσι – Ελέγχονται για απάτη πάνω από 100 δισεκατομμυρίων ευρώ

14

Επίσης, θεωρούνται ύποπτες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Μια νέα είδηση ταράζει το τραπεζικό κόσμο, μόνο που αυτή τη φορά δεν βυθίζεται κάποια μετοχή. Αντιθέτως, οι γαλλικές αρχές στο Παρίσι έκαναν έφοδο σε πέντε μεγάλες τράπεζες, τις οποίες ελέγχουν για απάτη 100 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την dw.com, πρόκειται για τέσσερα γαλλικά και ένα διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, όπου θεωρούνται ύποπτα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη που ξεπερνάει τα 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή περίπου 107 δισ. δολάρια.

Εκπρόσωπος της Οικονομικής Εισαγγελίας της Γαλλίας (PNF) είπε ότι οι επιδρομές, οι οποίες ξεκίνησαν στις 9:30 π.μ. και συνεχίζονταν ακόμα το μεσημέρι, είχαν στόχο τις εξής τράπεζες: Societe Generale, BNP Paribas, Exane, Natixis και HSBC.

Εκπρόσωποι της PNF είπαν ότι οι έρευνες συνδέονται με νομικά αμφίβολες πρακτικές «cum», στις οποίες οι τράπεζες δημιουργούν υπερβολικά περίπλοκες νομικές δομές ως τρόπο να επιτρέπουν στους πλούσιους πελάτες να παρακάμπτουν τις φορολογικές υποχρεώσεις για μερίσματα.

Οι αρχές αναφέρουν ότι η Societe Generale, η BNP Paribas, η θυγατρική της BNP Paribas Exane, η Natixis και το βρετανικό τραπεζικό μεγαθήριο HSBC είναι ύποπτες για ξέπλυμα και φορολογική απάτη. Επιπλέον, η BNP και η Exane είναι ύποπτες για διακεκριμένη φορολογική απάτη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like