Προβληματισμένος για την ελάχιστη μετασεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη μετά τα 6,3 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου, εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Σύμφωνα με τον κ.Τσελέντη που μίλησε στο Open και στον ANT1, όσο περνά ο καιρός χωρίς κάποιον δυνατό μετασεισμό, αυξάνεται η πιθανότητα αυτός όταν έρθει να είναι αρκετά ισχυρός.

Είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν σημαίνει ότι θα έρθει ένας μεγάλος σεισμός και ότι αυτός δεν ήταν ο κύριος σεισμός. Όσο όμως καθυστερεί ένας μετασεισμός, η πιθανότητα να είναι πιο μεγάλος αυτός ο μετασεισμός αυξάνει. Κι αν το ρήγμα αυτό περνάει ανατολικά της Ζάκρου και ο μετασεισμός αυτό γίνει πιο κοντά στην ακτή και έχει μέγεθος 5,3 ή 5,4 Ρίχτερ, καταλαβαίνετε ότι θα έχει σημαντικότερες επιδράσεις από ότι ο σεισμός. Αυτό με προβληματίζει».

Σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις του Γεράσιμου Παπαδόπουλου και κάποιων άλλων σεισμολόγων (αλλά και του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου), για τσουνάμι, ο κ. Τσελέντης ανέφερε: «Να μην προκαλείται πανικός από τους σεισμολόγους».

 

δείτε το βίντεο εδώ

 

newsbreak.gr