Οι επιστολές και τα έγγραφα του διευθυντή, όπου αναφέρει ότι κάθε διαφοροποίηση των καθηκόντων των καθηγητών είναι παράνομη και μειωτική – «Αδιανόητο» χαρακτηρίζει το περιστατικό ο δήμαρχος Αλίμου στο prorothema.gr

Την παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας προκάλεσε το περιστατικό σε σχολείο του Αλίμου μετά τη δημόσια καταγγελία του Δημάρχου Αντρέα Κονδύλη ότι ο Διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου αρνιόταν να ενεργοποιήσει τη θέρμανση στη σχολική μονάδα γιατί μια τέτοια κίνηση τη θεωρούσε μειωτική, κάτι το οποίο έκανε ο ίδιος ο Δήμαρχος Αλίμου. Ο Αντρέας Κονδύλης, ο οποίος μίλησε στο protothema.gr πιστεύει ότι είναι αδιανόητο για έναν επικεφαλής Διευθυντή εκπαιδευτικής μονάδας να μην ενεργοποιεί τη θέρμανση και να στέλνει χαρτί προς το Δήμο ότι τα παιδιά στερούνται θέρμανσης και κρυώνουν. Το protothema.gr παρουσιάζει τις επιστολές και τα έγγραφα του Διευθυντή προς το Δήμο Αλίμου που αναφέρει ότι οποιαδήποτε διαφοροποίηση των καθηκόντων των καθηγητών από τη Σχολική Επιτροπή κρίνεται ως παράνομη και μειωτική και καταδεικνύει αδυναμία ή άγνοια καθηκοντολογίου για την κάλυψη των αναγκών αυτών.

«Είναι αδιανόητο για έναν επικεφαλής Διευθυντή εκπαιδευτικής μονάδας να μην ενεργοποιεί τη θέρμανση και να στέλνει χαρτί προς το Δήμο ότι τα παιδιά στερούνται θέρμανσης και κρυώνουν, ενώ είναι έτοιμο και λειτουργικό το σύστημα θέρμανσης. Ακόμα κι αν θεωρούσε υποτιμητικό και προσβλητικό για το status του διευθυντή ή του εκπαιδευτικού να ανοίξει τη θέρμανση,σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι υπερέχει η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών» λέει στο protothema.gr o Δήμαρχος Αλίμου, Αντρέας Κονδύλης. Το protothema.gr παρουσιάζει τις επιστολές και τα έγγραφα του Διευθυντή προς το Δήμο Αλίμου

Τα έγγραφα του Διευθυντή προς το Δήμο Αλίμου

29-09-2021

«Οι καθηγητές του σχολείου επιτελούν επιστημονικό-διδακτικό έργο και για αυτό το σκοπό έχουν προσληφθεί όχι από το Δήμο , αλλά από το ΥΠΑΙΘ. Συνεπώς οποιαδήποτε διαφοροποίηση των καθηκόντων τους από τη Σχολική Επιτροπή κρίνεται ως παράνομη και μειωτική και καταδεικνύει αδυναμία ή άγνοια καθηκοντολογίου για την κάλυψη των αναγκών αυτών.

Για το φυσικό αέριο έχει αναλάβει το έργο ιδιωτική εταιρεία και φυσικά τις ρυθμίσεις-συντήρηση- καλή λειτουργία των καυστήρων. Εάν δεν συμβαίνει αυτό παρακαλούμε διορθώστε μας. Παρακαλούμε, ως Διεύθυνση και Σύλλογος Διδασκόντων να ενημερωθείτε επακριβώς από τον κ. Δήμαρχο για τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά σας και να μην ξεπερνάτε τα νόμιμα όρια».

alimos-eggrafa__1_
alimos-eggrafa__2_

24-11-2021

«Σας ενημερώνουμε για την έλλειψη θέρμανσης στο 2ο ΓΕΛ Αλίμου, με αποτέλεσμα τις πρώτες πρωινές ώρες των μαθημάτων να διαμαρτύρονται μαθητές και εκπαιδευτικοί και να γίνεται με δυσχέρεια το μάθημα. Παρακαλούμε για την άμεσες ενέργειες σας και την ενημέρωσή μας»

alimos-eggrafa__3_

Ο διευθυντής δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως , ωστόσο από τη μεριά του, το σχολείο, υποστηρίζει ότι ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων λειτούργησαν πάντα με αρχή τους τη νομιμότητα και το ήθος.

Λίνα Κεκέση
protothema.gr