Η κουζίνα είναι το δωμάτιο του σπιτιού που χρειάζεται την ανακαίνιση περισσότερο από όλα. Αυτό συμβαίνει γιατί η μαγειρική δημιουργεί υγρασία και γενικότερα επικρατεί μια ατμόσφαιρα με λίπη. Αυτό σημαίνει πως αν δεν γίνεται σωστή συντήρηση, τότε όλα θα χαλάσουν πιο γρήγορα. Οι τοίχοι αλλάζουν χρώμα από τα λίπη και τα έπιπλα κουζίνας αρχίζουν να χαλάνε από την υγρασία. Υπάρχουν πολλές λύσεις, φθηνές και ακριβές ανάλογα με τις ανάγκες σας. Θα πρέπει να επεξεργαστείτε καλά το πρόβλημα και την κατάσταση και έπειτα να πάρετε τις αποφάσεις σας.

Συνδυάστε τα χρώματα των επίπλων με τις πόρτες εσωτερικές έτσι ώστε να υπάρχει μια αρμονία στον χώρο. Επιλέξτε πόμολα με ουδέτερα ή γήινα χρώματα για να είναι διαχρονικά και να μπορούν να δένουν με τον χώρο ακόμα και αν αλλάξετε τα χρώματα ξανά στο μέλλον.

Κάντε μια έρευνα αγοράς για τα έπιπλα και τον πάγκο κουζίνας και διαβάστε καλά τις ιδιότητες των υλικών έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες σας. Το πιο κοινό υλικό που χρησιμοποιείται για τα έπιπλα κουζίνας είναι ο βακελίτης. Ο βακελίτης ή αλλιώς HPL που σημαίνει High Pressure Laminate είναι στην ουσία στρώματα φύλλων που κολλάνε με ρητίνη από την πίεση που ασκείται. Είναι στις top επιλογές διότι έχει κάποιες ιδιότητες όπως:

  • Αντοχή σε γρατζουνιές
  • Αντοχή σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες
  • Αντοχή σε λεκέδες
  • Αντοχή σε καθαριστικά
  • Ανθεκτικό σε δημιουργία μικροοργανισμών

Και πολλές ακόμη. Βγαίνει σε γυαλιστερή και ματ επιφάνεια.

Αντίστοιχα μπορείτε να αγοράσετε και τον πάγκο κουζίνας με το ίδιο υλικό, από την στιγμή που έχει τόσες ιδιότητες και μπορείτε να το βρείτε και οικονομικά σε σύγκριση με κάποια άλλα υλικά.

Αντικαταστήστε τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές με καινούριες. Το κράτος επιδοτεί πολλά νοικοκυριά με αφορμή την αλλαγή ηλεκτρικών συσκευών για το περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Οι νέες συσκευές είναι πιο environmental friendly γιατί έχει μειωθεί υπερβολικά η κατανάλωση ρεύματος.

Μείνετε όσο πιο ενημερωμένοι μπορείτε με τις τάσεις που υπάρχουν και προσαρμόστε τα ανάλογα με τα γούστα σας.
Τέλος αν δεν έχετε σκοπό να χαλάσετε πολλά χρήματα, αλλά παρ’ όλα αυτά χρειάζεστε οπωσδήποτε μια αλλαγή, τότε βρείτε DIY τρόπους που θα αναβαθμίσουν και θα ανανεώσουν την κουζίνα σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές και ευρύ φάσμα χρημάτων, οπότε είναι στο χέρι σας το τι θα επιλέξετε. Αν τελικά αποφασίσετε να το κάνετε μόνοι σας, σκεφτείτε ότι ίσως χρειαστείτε μια μικρή βοήθεια από κάποιον γνωστό σας.

Αν έχετε καλή διάθεση, να είστε σίγουροι ότι θα βγει ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις