Μοιράσου το άρθρο

 

Έχουν περάσει τρεις ημέρες από τη στιγμή που o κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωνε ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφους από το press room,  ότι οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας, ούτε έχουν αγοράσει, ούτε χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο λογισμικό (Predator) παρακολούθησης” και συνέχισε… Κατά συνέπεια, η ελληνική κυβέρνηση και οι κρατικές υπηρεσίες δεν είχαν και δεν έχουν κανενός είδους συναλλαγή με οποιονδήποτε συνδέεται με την παραγωγή και τη διακίνηση του συγκεκριμένου λογισμικού».

 

Και πριν περάσουν 5 ώρες η Google με ανακοίνωσή της τον διέψευδε.

google | in.gr

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που προμηθεύτηκε το λογισμικό Predator, το οποίο καταγγέλλεται πως χρησιμοποιήθηκε για παρακολουθήσεις δημοσιογράφων,  ανέφερε επίσημα η Google στην ανάρτησή της.

«Εκτιμούμε με μεγάλη βεβαιότητα ότι αυτά τα exploits [σ.σ. η εφαρμογή Predator] κατασκευάστηκαν από μία και μόνη εμπορική εταιρεία παρακολούθησης, την Cytrox, και πωλήθηκαν σε διαφορετικούς κυβερνητικούς φορείς (…). Σύμφωνα με τα ευρήματα του CitizenLab, εκτιμούμε ότι οι κυβερνητικοί φορείς που αγοράζουν αυτά τα exploits βρίσκονται (τουλάχιστον) στην Αίγυπτο, την Αρμενία, την Ελλάδα, τη Μαδαγασκάρη, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Σερβία, την Ισπανία και την Ινδονησία», αναφέρει η Google.

Το spyware «Predator» της μακεδονικής εταιρείας «Sitrox» είναι ένα όπλο για χακάρισμα πολιτικών και δημοσιογράφων - Ελεύθερος Τύπος

 

Τρεις ημέρες τώρα,  αναζητείται ο Οικονόμου να διαψεύσει το διεθνή οργανισμό Google ή έστω να κάνει μια έγγραφη επίσημη διαμαρτυρία ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης καταγγέλλοντας τον ως ψεύτη…

Σούλα Τζήκα

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις