Η περίπτωση Λοβέρδου έχει αξία όχι τόσο για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά για τον χειρισμό εκ μέρους του – με την υποστήριξη μερίδας του πολιτικού συστήματος και της μιντιακής κυριαρχίας.

Πως είναι η – πολιτική – ζωή για τον Ανδρέα Λοβέρδο, μετά τις ευτυχισμένες μέρες της αυθαίρετης ηγετοποίησης – ως υποψήφιος αναστηλωτής του… ΠΑΣΟΚ;

Όσοι θέλουν το καλό της πολιτικής, ελπίζουν ότι θα υπερασπιστεί επαρκώς τον εαυτό του, ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Ως τώρα πάντως και τα τρία αναχώματα που προσπάθησε να παρεμβάλει ανάμεσα στον ίδιο και στη Δικαιοσύνη κατέπεσαν.

Το πρώτο – μαζί με άλλους – ήταν η θεωρία της «σκευωρίας». Σε άλλη χώρα θα είχε διωχθεί για όσα έλεγε εκείνη την περίοδο για δικαστικούς λειτουργούς, που απλώς έκαναν τη δουλειά τους, στο σκάνδαλο Νοβάρτις.

«Θα τους συντρίψω» – ως «συμμορίτες», μαζί με τον Τσίπρα.

Τελικά θα χρειαστεί τον νομικό εξοπλισμό του για να μην συντριβεί ο ίδιος από το κατηγορητήριο που τον βαρύνει

Το δεύτερο ανάχωμα ήταν η υποψηφιότητα για τη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Ίσως το πιο ευφυές – αν δεχθούμε ότι οι αρχηγοί κομμάτων είναι προστατευόμενο είδος .

Το τρίτο ήταν δικονομικό: παραγραφή – κι ας σημαίνει ότι το αδίκημα της δωροδοκίας για την οποία διώκεται, συντελέστηκε στο πλαίσιο των υπουργικών καθηκόντων του.

Κατά τον μικρότερο «μικρότερο αδελφό» του, με την παραγραφή θα μπορούσε να κοπανήσει και μια νέα μήνυση στην εισαγγελέα Τουλουπάκη, επειδή ζήτησε δίωξη σε παραγραφέν αδίκημα. Ο καθένας με τον πόνο του.

Κατά παράβαση του «νόμου Παπαϊωάννου» – το Δικαστικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει για δυο χρόνια – όταν για άλλες υποθέσεις το κάνει μέσα σε εβδομάδες.

Ωστόσο πάντα «υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας».

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωακείμ Κασωτάκης – κατά το documentonews.gr – αναφέρει προς το Δικαστικό Συμβούλιο ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που βαραίνουν τον πρώην υπουργό και ορθώς ασκήθηκε η δίωξη εναντίον του.

Με απλά λόγια τον στέλνει στο εδώλιο.

Στο ΚΙΝΑΛ κάποιοι πιστεύουν ότι αν ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει μάθει πέντε πράγματα στην Εσπερία που κυκλοφορεί, θα τον θέσει σε διαθεσιμότητα ως βουλευτή του κόμματός του, μέχρι να αποφανθεί οριστικά η Δικαιοσύνη. Μάλλον ζητάνε πολλά…

Η περίπτωση Λοβέρδου έχει αξία όχι τόσο για την ποινική της αξιολόγηση, αλλά για τον χειρισμό εκ μέρους του – με την υποστήριξη μερίδας του πολιτικού συστήματος και της μιντιακής κυριαρχίας.

Συνιστά αρνητικό παράδειγμα πολιτικού – με νομικές γνώσεις μάλιστα…

Αντί να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση της Δικαιοσύνης, πρωταγωνίστησε σε άθλια επίθεση κατά των λειτουργών της.

Σαν να είχε ο ίδιος και οι έτεροι ερευνηθέντες, το ακαταδίωκτο και η εισαγγελέας Διαφθοράς όφειλε όταν έφτασαν στα χέρια της επώνυμες μαρτυρίες να τις κατακεραυνώσει…

-Τι είναι αυτά λέτε, παλιάνθρωποι κουκουλοφόροι;

Το θεσμικό περίβλημα της χώρας προστατεύθηκε από τη θεά Νέμεσι.

Με την κλασσική έννοια: ανάληψης δικαστικής δράσης εκ μέρους της Πολιτείας, για να απονεμηθεί Δικαιοσύνη.

ieidiseis.gr

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις