Μοιράσου το άρθρο

Η συστηματική αμφισβήτηση του Χρήστου Στυλιανίδη και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητά

Στελέχη και μέλη της επικοινωνιακής ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν εξαπολύσει έναν διμέτωπο κατά του υπουργού πολιτικής προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Η επίθεση στον περιφερειάρχη με αφορμή την τραγωδία που έζησαν χιλιάδες συμπολίτες μας λόγω της κακοκαιρίας, μπορεί να εξηγηθεί και από τις φήμες που τον θέλουν να κατεβαίνει στην κεντρική πολιτική σκηνή, πέραν φυσικά της προσπάθειας να μετατοπιστούν  οι ευθύνες από το «επιτελικό κράτος». Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια.

Η επίθεση όμως και η ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Χρήστου Στυλιανίδη ο οποίος είχε έρθει με τυμπανοκρουσίες, μπορεί να δώσει μία πολιτική διέξοδο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εν μέσω μεγάλης πίεσης. Μπορεί ο πρωθυπουργός να σέβεται απόλυτα και να ακούει ευλαβικά τον Κώστα Σημίτη, την δεδομένη στιγμή όμως, μπορεί κάλλιστα να απομακρύνει τον Χρήστο Στυλιανίδη και να αποσυμφορήσει το δυσμενές κλίμα για την κυβέρνηση και τον ίδιο προσωπικά.

Άλλωστε η επιλογή του να φέρει στην κεντρική πολιτική σκηνή ένα πρόσωπο το οποίο το είχε απομακρύνει με ανακούφιση μάλιστα ο πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, είχε προκαλέσει μεγάλα ερωτηματικά.

Η κατάσταση για την ακρίβεια, θυμίζει την λαϊκή ρήση για το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Τι λέει ο σοφός λαός; Ότι με το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χαίρεσαι δυο φορές. Όταν το αγοράζεις και όταν το ξεφορτώνεσαι.

Έτσι και η περίπτωση Στυλιανίδη, μπορεί να εξελιχθεί σε μία ανέλπιστη χαρά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον έφερε με μεγάλη χαρά, θα τον αποπέμψει με ακόμα μεγαλύτερη.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις