Μοιράσου το άρθρο

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, στην επιστροφή της για το 2022, ασχολήθηκε με ιδιαίτερη προσοχή με την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία αυτοκινήτων στο Ντράφι, τα ξημερώματα της 29ης Δεκέμβριου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εκπομπής, η υπόθεση βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο ώστε να υπάρξει ακόμη και αίσιο τέλος ώστε να επιστρέψει ο 40χρονος επιχειρηματίας στην οικογένειά του. Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας γίνονται λεπτοί χειρισμοί, ενώ η εμπειρία του σώματος που έχει διαχειριστεί 17 παρόμοιες υπόθεσης – απαγωγές με απαίτηση λύτρων – παίζει κι αυτή το ρόλο της. Όσον αφορά στις επαφές που έχουν οι απαγωγείς με την οικογένεια του απαχθέντος, αυτές είναι αραιές και μάλιστα φέρεται να έγινε κάποια τα τελευταία 24ωρα.

 

Μειώνουν το ποσό που ζητούν

Επιπλέον, η εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Mega υποστηρίζει πως οι απαγωγείς μειώνουν κι άλλο το ποσό που απαιτούν από την οικογένεια. Αρχικά, ζητούσαν λύτρα δύο εκατομμύρια ευρώ για να απελευθερώσουν τον 40χρονο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα των αυτοκινήτων. Έπειτα, έριξαν το ποσό στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Το νέο ποσό δεν έγινε γνωστό, αλλά σύμφωνα με την ίδια πηγή είναι «πιο προσιτό για τα δεδομένα της οικονομικής επιφάνειας του επιχειρηματία».

Η οικογένειά του παρουσιάζεται να προσπαθεί να συγκεντρώσει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, αλλά ένα από τα εμπόδια είναι η απαίτηση των απαγωγέων τα χαρτονομίσματα να είναι μικρού ποσού ώστε να μπορούν να διοχετευθούν στην αγορά δίχως να γίνονται εύκολα ανιχνεύσιμα.

Όπως τόνισε ο συνεργάτης της εκπομπής και τέως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και εγκληματολογικός αναλυτής, Θοδωρής Διαμάντης: «Το ότι οι απαγωγείς διαπραγματεύονται τα λύτρα, αυτό είναι ένα κομβικό σημείο για τις διωκτικές αρχές, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη» και πρόσθεσε πως σύμφωνα με την πληροφόρησή του «οι έρευνες βρίσκονται σε καλό σημείο».

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις