Οι ρυθμοί στους εμβολιασμούς σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ιδίως στη χώρα μας είναι πολύ αργοί. Παρά ταύτα, με πρωτοβουλία μάλιστα του πρωθυπουργού μας, ο οποίος αποφασίζει και διατάσσει κατά την προσωπική του βούληση, ακόμη και σε σοβαρά ηθικά ζητήματα, συζητήθηκε έντονα στη Γερμανία η εκχώρηση ειδικών προνομίων σε όσους εμβολιάζονται. Μιλάμε δηλαδή για την καταπληκτική ιδέα του πιστοποιητικού εμβολιασμών.

Θυμίζουμε, ότι στο Συμβούλιο της Ευρώπης το ζήτημα δε συζητήθηκε καν, παρά τις έντονες προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς οι περισσότερες χώρες δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την πρόταση αυτή. Στη Γερμανία, το ζήτημα οδηγήθηκε από τη γερμανική κυβέρνηση στο Γερμανικό Συμβούλιο Ηθικής Δεοντολογίας, το οποίο ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό.

Η συγκεκριμένη αρχή καταπιάνεται με ηθικά, κοινωνικά, επιστημονικά, ιατρικά και νομικά ζητήματα, καθώς και με τις πιθανές συνέπειές τους για το άτομο και την κοινωνία. Η Πρόεδρος του Γερμανικού Συμβουλίου Ηθικής Δεοντολογίας, Αλένα Μπουΐ, αναφερόμενη στη συζήτηση ως προς τα ειδικά δικαιώματα και ελευθερίες για τους εμβολιασμένους, είπε ότι εμμέσως το ζήτημα αυτό παραπέμπει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε διαδικτυακά σήμερα το πρωί, το Γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας απέρριψε την πρόταση για ειδικά δικαιώματα και προνόμια για όσους έχουν εμβολιαστεί κατά την κρίση του Κορωνοϊού.

Επιπλέον, στη συνέντευξη αυτή, ο εν λόγω φορέας κατέστησε σαφή τα εξής:

«Αυτή τη στιγμή είναι απαγορευτική η ατομική εξαίρεση από κρατικούς περιορισμούς της ελευθερίας, καθώς η πιθανότητα ο ιός να μεταδίδεται και από τους εμβολιασμένους δεν έχει επαρκώς αποκλειστεί.»

Συμπληρώνοντας, η καθηγήτρια Δρ. Γκράουμαν, εκπρόσωπος τύπου της συγκεκριμένης ανεξάρτητης αρχής, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καν η ιατρική βάση για άρση των περιορισμών σε όσους έχουν εμβολιαστεί». Και συμπλήρωσε: «Το ενδεχόμενο περιορισμού του κινδύνου μετάδοσης – όσο επιθυμητό κι αν είναι αυτό – δεν υφίσταται ούτε καν για άλλα εμβόλια.»

Το Γερμανικό Συμβούλιο Ηθικής Δεοντολογίας υπογράμμισε επίσης, ότι περιορισμοί της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής τεκμηριώνονται νομικά «μόνον όταν απειλείται σοβαρά η περίθαλψη βαριά νοσούντων από Covid-19 από το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

!Στο ερώτημα, εάν ιδιωτικοί φορείς θα δικαιούνται να περιορίζουν την πρόσβαση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, η εκπρόσωπος του εν λόγω φορέα απέδωσε την απάντηση στο ιδιωτικό δίκαιο και στην ελευθερία να συνάπτεις συμφωνίες – πωλήσεις με όποιον θες. Άφησε όμως ανοικτή την επιφύλαξη, κατά πόσο τέτοιοι ιδιωτικοί περιορισμοί «επηρεάζουν το δικαίωμα της συμμετοχής του καθενός στην κοινωνική ζωή».

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις