Η αστυνομία παραδέχτηκε ότι μπέρδεψε την ταυτότητα ενός 18χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με την ταυτότητα ενός άλλου εφήβου, που επέζησε της σύγκρουσης και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση

Takeawaysby Protothema AI
  • Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ ενημέρωσε λανθασμένα τους γονείς ότι ο 17χρονος γιος τους, Τρέβορ Γουίν, πέθανε σε τροχαίο στις 13 Δεκεμβρίου
  • Στην πραγματικότητα, ο Τρέβορ επέζησε και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ νεκροί ήταν ο 18χρονος Τζόσουα Τζόνσον και η 17χρονη κοπέλα του που οδηγούσε
  • Η αστυνομία παρέπεμψε την υπόθεση στο Ανεξάρτητο Γραφείο για τη Συμπεριφορά της Αστυνομίας (IOPC) για διερεύνηση του λάθους
  • Δύο άτομα, ένας 18χρονος και ένας 19χρονος, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για πρόκληση θανάτου και παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης αντίστοιχα
  • Η αστυνομία ζήτησε συγγνώμη για το επιπλέον τραύμα που προκλήθηκε στις οικογένειες.

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ ενημέρωσε τους γονείς του 17χρονου Τρέβορ Γουίν ότι ο γιος τους πέθανε σε τροχαίο κοντά στο Rotherham στις 13 Δεκεμβρίου, όμως στην πραγματικότητα προέβη σε ένα τραγικό λάθος.

Όπως αναφέρει το BBC, την Κυριακή (4/1) αποκαλύφθηκε ότι ο Τρέβορ τελικά επέζησε και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο, ενώ ο έφηβος που έχασε τη ζωή του από το τροχαίο, ήταν ο 18χρονος Τζόσουα Τζόνσον μαζί με τη 17χρονη κοπέλα του, η οποία οδηγούσε το όχημα.

Ο βοηθός αρχηγός της αστυνομίας, Κόλιν Μακφάρλαν, δήλωσε ότι η αστυνομία παρέπεμψε την υπόθεση στο Ανεξάρτητο Γραφείο για τη Συμπεριφορά της Αστυνομίας (IOPC) από τη στιγμή που διαπίστωσε το λάθος, ενώ πρόσθεσε ότι ήταν ενήμερος για «το επιπλέον τραύμα που αυτό μπορεί να προκαλέσει».

«Θα συνεργαστούμε πλήρως με οποιαδήποτε έρευνα και θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες του IOPC σχετικά με τα επόμενα βήματα για να προσδιορίσουμε πώς συνέβη αυτό και πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί στο μέλλον», τόνισε.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου, όταν η αστυνομία κλήθηκε στην οδό Τόντγουικ, μεταξύ Ντίνινγκτον και Τόντγουικ, έπειτα από σύγκρουση ενός αυτοκινήτου.

Απίστευτη γκάφα από την αστυνομία στο Νότιο Γιορκσάιρ: Ενημέρωσαν γονείς ότι ο γιος τους σκοτώθηκε σε τροχαίο, ενώ εκείνος χαροπάλευε στο νοσοκομείο
Ο 18χρονος Τζόσουα Τζόνσον που έχασε τη ζωή του μαζί με τη 17χρονη κοπέλα του στο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, στο σημείο κηρύχθηκαν ως νεκροί μια 17χρονη κοπέλα και ένας 17χρονος, ενώ ένας 18χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα.

Η οικογένεια του Γουίν ενημερώθηκε ότι ο γιος τους απεβίωσε, καθώς οι Αρχές θεωρούσαν ότι ο νεαρός που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, ήταν ο Τζόνσον. Η 17χρονη οδηγός δεν έχει ακόμα κατονομαστεί επίσημα.

Ωστόσο, την Κυριακή προέκυψαν νέες πληροφορίες, οι οποίες οδήγησαν στη «διεξαγωγή περαιτέρω επίσημων διαδικασιών ταυτοποίησης, συμπεριλαμβανομένων εγκληματολογικών εξετάσεων», με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το λάθος στην ταυτοποίηση του θύματος.

«Αυτό προκάλεσε προφανώς μεγάλο σοκ σε όλους και αναγνωρίζουμε το επιπλέον τραύμα που μπορεί να προκαλέσει. Υποστηρίζουμε τον Τρέβορ και όλες τις οικογένειες σε αυτή τη διαδικασία και έχουμε προσλάβει εξειδικευμένους φορείς για να βοηθήσουν» τόνισε ο Μακφάρλαν.

«Προσφέρθηκα, επίσης, να συναντηθώ με τους δύο γονείς, καθώς είμαι βέβαιος ότι θα έχουν πολλές ερωτήσεις, στις περισσότερες από τις οποίες δεν μπορούμε να απαντήσουμε ακόμα, αλλά είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να κατανοήσουμε πώς συνέβη αυτό, ώστε να μην ξανασυμβεί» πρόσθεσε.

Τέλος, επισήμανε ότι «η αστυνομία του South Yorkshire θα συνεργαστεί πλήρως με οποιαδήποτε επακόλουθη έρευνα από την αστυνομική αρχή». Συνελήφθησαν ένας 18χρονος ως ύποπτος για πρόκληση θανάτου λόγω επικίνδυνης οδήγησης και ένας 19χρονος ως ύποπτος για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης. Και οι δύο παραμένουν υπό κράτηση εν αναμονή περαιτέρω ερευνών.

protothema.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις