Μια σερβιτόρα απολύθηκε από ένα εστιατόριο στην Ιαπωνία, αφού φέρεται να δημιούργησε ένα κοκτέιλ με το ίδιο της το αίμα μετά από αίτημα ενός πελάτη που πλήρωνε.

Το κατάστημα στο οποίο εργαζόταν ανέβασε τα ανησυχητικά νέα στο Twitter νωρίτερα αυτό το μήνα. Η διοίκηση ζήτησε δημόσια συγγνώμη, χαρακτηρίζοντας τις πράξεις της σερβιτόρας «απολύτως απαράδεκτες».

Η υπάλληλος φέρεται να έγχυσε το αίμα της στο βασικό προϊόν του μενού, που ονομάζεται orikaku, το οποίο συνήθως φτιάχνεται με φρούτα ή σιρόπια.

Η διοίκηση του εστιατορίου, η οποία παρομοίασε τις ενέργειες της σερβιτόρας με «εργασιακή τρομοκρατία», έκλεισε την επιχείρηση για μία ημέρα για να αντικαταστήσει όλα τα μολυσμένα ποτήρια και να πετάξει τυχόν μολυσμένα μπουκάλια αλκοόλ, σύμφωνα με τη nypost.

Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου έγραψε στο Twitter τη δική του συγγνώμη στις 2 Απριλίου, γράφοντας εν μέρει: «Για άλλη μια φορά, λυπάμαι πολύ που σας προκάλεσα προβλήματα».

«Το να πίνεις το αίμα άλλων ανθρώπων είναι μια εξαιρετικά επικίνδυνη πράξη», δήλωσε ο δρ Ζέντο Κιτάο στον ιαπωνικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Flash, σύμφωνα με τους Straits Times.

«Οι περιπτώσεις ανθρώπων που μολύνονται πίνοντας το αίμα ενός άλλου ατόμου είναι σπάνιες, αλλά σημαντικές ασθένειες μπορούν να μεταδοθούν μέσω του αίματος, όπως ο HIV, η ηπατίτιδα C, η ηπατίτιδα Β και η σύφιλη», πρόσθεσε. «Αν υπάρχουν πληγές στο στόμα, είναι εύκολο να μολυνθεί κανείς από τη μετάδοση αίματος».

Σε ένα κλινικό περιβάλλον, σημείωσε, οι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις και φορούν προστατευτικά για τα μάτια και το πρόσωπο όταν χειρίζονται σωματικά υγρά όπως το αίμα. Στη συνέχεια, ο Kitao προέτρεψε δημόσια τόσο τη σερβιτόρα όσο και τους πελάτες που κατανάλωσαν το αίμα της να εξεταστούν για όλα τα είδη των ασθενειών που μεταδίδονται με το αίμα.

ethnos.gr

Pixabay

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις