Απέκτησε πρόβλημα στο μάτι από το ατύχημα

Σοκ προκαλούν οι εικόνες του τραυματισμένου Βρετανού τζόκεϊ ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση έπειτα από τρομακτικό ατύχημα.

Συγκεκριμένα, το άλογό του τον χτύπησε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να έχει πλέον σοβαρά προβλήματα όρασης.

Ο 38χρονος Ντάνι Κουκ χρειάστηκε 60 ράμματα σε όλο του το αιματοβαμμένο προσώπο έπειτα από το ατύχημα που είχε τον περσινό Οκτώβριο. Ο ιππέας έπεσε από το άλογό του και εκείνο τον χτύπησε στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να σπάσει η κόγχη του δεξιού ματιού του, η μύτη του και τα ζυγωματικά του.

Ο «Γολγοθάς» του αθλητή ιππασίας καταγράφηκε στο σόου «A&E After Dark» του Channel 5 όπου ήταν φανερό ακόμη το αποτύπωμα της οπλής του αλόγου από το μάγουλο μέχρι το μάτι και τη μύτη του.

Ο Κουκ, ο οποίος είχε νικήσει και στο Cheltenham Festival, λέει ότι πολλές φορές η όραση από το δεξί του μάτι μαυρίζει εντελώς και οι γιατροί τού είπαν ότι η 20ετής καριέρα του έχει τελειώσει, επειδή πολύ απλά δεν μπορεί να δει καλά.

Ο ιππέας, που είχε διακριθεί στο άλμα εις ύψος με άλογο, είπε στην «Racing Post» ότι η κατάστασή του δεν έχει βελτιωθεί αρκετά για να μπορεί να ιππεύει και πως οι γιατροί τον συμβούλεψαν να σταματήσει την καριέρα του.

«Όταν το κεφάλι μου βρίσκεται σε οριζόντια θέση την ώρα που ιππεύω, το μάτι μου δεν κουνιέται αρκετά για να βλέπω επαρκώς και κάποιες φορές το οπτικό μου πεδίο μαυρίζει εντελώς. Όταν κουνάω το μάτι μου, απλά δεν μπορώ να δω», είπε ο Ντάνι Κουκ, σύμφωνα με το thesun.co.uk.

Προσθέτει ότι όταν κοιτάζει ευθεία, η όρασή του είναι καλή. Όταν όμως κοιτάζει προς τα πάνω, θολώνει λίγο. «Κόντεψα να έρθω σε πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά ευτυχώς έχω ακόμα την όρασή μου και μπορώ να ζήσω μια σχετικά κανονική ζωή», είπε.

Ο ίδιος δηλώνει συντετριμμένος που η καριέρα του τελείωσε τόσο σύντομα, λίγο πριν αρχίσει η νέα σεζόν. O Κουκ θα ασχοληθεί πλέον με την οικογενειακή επιχείρηση κηπουρικής και ελπίζει ότι κάποτε θα επιστρέψει στις ιπποδρομίες.

pronews.gr