Μοιράσου το άρθρο
Αυτό το κόμμα παραμένει ανοχύρωτο στις βλακώδεις συμπεριφορές στελεχών του.

Στις παραμονές των εκλογών του 1993 ένα κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έκανε επαμφοτερίζουσες δηλώσεις για φορολογικά θέματα, που θα μπορούσαν έχουν κόστος στην κάλπη.

Πριν τις ολοκληρώσει, ο Ανδρέας Παπανδρέου τον είχε στείλει να κόψει ρόδα μυρωμένα, κρίνους, ανθούς και πασχαλιές.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για ένα κόμμα εξουσίας να διασφαλίσει την πορεία του προς τις εκλογές.

Αυτόν τον τρόπο χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας για να αποφύγει τα ατυχήματα από τις προβληματικές δηλώσεις στελεχών, που είναι βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ.

Οι αυτοκαταστροφικές δηλώσεις είναι δημόσιες συνήθως και αποπνέουν απλώς ιδεοληψίες και οπισθοδρόμηση.

Όπως π.χ. μετά την αστυνομική επιχείρηση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, να μιλούν κάποιοι για «γιουρούσια κατατρομοκράτησης» της αστυνομίας. Ή να συμπεριφέρονται σαν αντιεμβολιαστές στη Βουλή.

Υπάρχουν όμως και απόψεις άλλων εποχών που διατυπώνονται στις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων και αν διαρρεύσουν θα γίνει η ζημιά. Πχ τοποθετήσεις κατά του… ΝΑΤΟ και διαφωνίες για την υπερψήφιση της ένταξης Σουηδίας – Φιλανδίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ο παλιός ανεκτικός επικεφαλής και έχει στείλει παντού το μήνυμα ότι όποιος παρεκκλίνει από την επίσημη γραμμή, που διατυπώνει ο ίδιος, δεν έχει μέλλον.

Δεν είναι βέβαιο ότι το πήραν όλοι, αν κριθεί από τις πληροφορίες ότι ετοιμάζεται δημόσια διαφοροποίηση από μια ομάδα – στην οποία μετέχουν και πρόσωπα που ο ίδιος έχει τοποθετήσει σε προβεβλημένες θέσεις.

Αυτό το κόμμα παραμένει ανοχύρωτο στις βλακώδεις συμπεριφορές στελεχών του.

Γ.Λ.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις