Μοιράσου το άρθρο

 

Όπως ανακοινώθηκε εχθές από το γραφείο του πρωθυπουργού,  νέος διοικητής της Ε.Υ.Π θα αναλάβει ο κ Θεμιστοκλής Δεμίρης,  διπλωμάτης καριέρας και μέχρι εχθές Γ.Γ του ΥΠ.ΕΞ, σύμφωνα με το πλούσιο βιογραφικό του που δημοσιοποιήθηκε.

 

Μεταξύ άλλων μεταθέσεων που είχε δεχθεί από το ΥΠ.ΕΞ ο κ Δεμίρης, στη διάρκεια της πολυετούς προσφοράς του, ήταν και η τοποθέτησή του το 1985 στην Ελληνική Πρεσβεία στη Βαγδάτη.

 

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες,  το 1985 στην πρεσβεία μας στη Βαγδάτη είχε αποκαλυφθεί ένα σκάνδαλο που αφορούσε λαθρεμπόριο Whiskey μέσω διπλωματικών σάκων, στο οποίο εμπλεκόταν Έλληνες υπάλληλοι της πρεσβείας. Ειδικότερα ένας εξ αυτών των υπαλλήλων, συμπτωματικά,  έχει εμπλοκή και σε άλλα σκάνδαλα,  όπως αυτό του Greek Yogurt στην Ιαπωνία, στη διάρκεια που ο κ Δεμίρης ήταν Γ.Γ του ΥΠ.ΕΞ.

 

 Διαβάστε ακόμη: Πώς έπαιρναν μίζες οι διπλωμάτες του ΥΠΕΞ στην Ιαπωνία

 

Καλό θα ήταν ο νέος διοικητής της Ε.Υ.Π κ Δεμίρης,  στη διάρκεια ενημέρωσης της επιτροπής θεσμών & διαφάνειας της Βουλής, όπου θα παραστεί όπως εχθές ανακοινώθηκε, να πληροφορήσει το σώμα για όλες τις παραπάνω υποθέσεις που παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον, καθώς και για την όποια εξέλιξή τους.

Οψόμεθα…

 

Στέφανος Παπαδόπουλος

photo:protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις