Αποκλειστικές πληροφορίες για τις προτάσεις που θα καταθέσει η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, με φόντο τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι αστυνομικοί προτείνουν κάποιες προσθήκες στον ήδη υπάρχοντα νόμο, που είναι οι εξής:
1)Να είναι ιδιώνυμο το αδίκημα για όσους συμμετέχουν σε επεισόδια.
2)Οι ποινές να είναι πιο αυστηρές και όταν κάποιος συλλαμβάνεται με βάση τον νόμο περί οπαδικής βίας και καταδικάζεται, η ποινή του να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα -όπως συμβαίνει τώρα- και να οδηγείται στη φυλακή ακόμη και για το διάστημα των 30 ημερών.
3)Όταν προκαλούνται επεισόδια από οπαδούς ομάδων να υπάρχει ευθύνη των ΠΑΕ και να τιμωρείται και η ομάδα με ποινές, όπως είναι για παράδειγμα η στέρηση έδρας.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, κάλεσε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., όπως και τους γενικούς αστυνομικούς διευθυντές ολόκληρης της Ελλάδας σε μια διευρυμένη σύσκεψη με αφορμή τα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός για την οπαδική βία και την αντιμετώπισή της.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, και παρουσία του γγ Δημόσιας Τάξης, Μάνου Λογοθέτη, μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέμα τις προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τον νέο αθλητικό νόμο που δρομολογείται, βάσει των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη, για μέτρα αντιμετώπισης της αθλητικής-οπαδικής βίας.
Στη σύσκεψη ζητήθηκε από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας και τους γενικούς διευθυντές των νομών, όπου παίζουν ομάδες της Σούπερ Λιγκ να καταθέσουν εντός ολίγων ημερών τις προτάσεις τους για τα μέτρα που πρέπει να λάβει η αστυνομία, για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και των χούλιγκαν.
Πειθαρχική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ. – Την Δευτέρα καταθέτει ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, την Δευτέρα έχει κληθεί για κατάθεση ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, ο οποίος απομακρύνθηκε από την θέση του μετά τα έκτροπα στη Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.
Στην κλήση που έχει λάβει ο εν λόγω αξιωματικός, στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που πραγματοποιείται, διατυπώνονται δύο ερωτήματα, στα οποία καλείται να απαντήσει ο ίδιος. Κατά πρώτον, πόσους αστυνομικούς είχε στείλει η συγκεκριμένη υπηρεσία στα διόδια της Ελευσίνας, απ’ όπου πέρασε το κομβόι με τα αυτοκίνητα των Κροατών χούλιγκαν και κατά δεύτερον, εάν οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τους Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ διέθεταν ασυρμάτους, προκειμένου να ενημερώσουν για τις κινήσεις των χούλιγκαν.
Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο για απόδοση ευθυνών
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο για την απόδοση ευθυνών μπαίνουν δύο ανώτατοι αξιωματικοί, οι οποίοι την ώρα των επεισοδίων βρίσκονταν στο Κέντρο Επιχείρησης της ΓΑΔΑ, εκεί δηλαδή που χτυπάει η «καρδιά» της αστυνομίας, και έβλεπαν τα γεγονότα χωρίς να αντιδρούν, ενώ, όπως όλα δείχνουν, στο απυρόβλητο δεν πρόκειται να μείνει ούτε και ο Αττικάρχης.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο μπαίνει και αξιωματικός, ο οποίος υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομικής Συνεργασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος χρειάστηκε τέσσερις ώρες, προκειμένου να διαβάσει και να διαβιβάσει στις συνοριακές αρχές της χώρας τις πληροφορίες που έρχονταν από υπηρεσίες ξένων χωρών και μιλούσαν για κάθοδο των Κροατών χούλιγκαν στην Αθήνα.
enikos.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις