Μοιράσου το άρθρο

…ο Κυριάκος του πρότεινε να πάει στην Αφρική!

Ήρθε λοιπόν η απάντηση στο ερώτημα «γιατί δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο». Συνάντηση για την οποία σας είχα ενημερώσει αποκλειστικά και περιέργως αποσιωπήθηκε από παντού.

Ο λόγος λοιπόν που η συγκεκριμένη συνάντηση δεν έλαβε προβολής, είναι το περιεχόμενο της.

Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Κυριάκου στο Μέγαρο Μαξίμου με την Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Η αντιπρόεδρος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και μάλιστα ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι σκέφτεται να τον αξιοποιήσει σε κάποια θέση της Κομισιόν με αρμοδιότητα την Αφρικανική Ήπειρο.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαίνεται ότι γνώριζε την συγκεκριμένη αναφορά της Βεστάγκερ – κάποιοι στο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο ίδιος την είχε προκαλέσει για να αναβαθμιστεί στα μάτια του Κυριάκου – και το ανέφερε στην έναρξη της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος όντως επιβεβαίωσε την αναφορά της αντιπροέδρου στο πρόσωπο του πρώην επιτρόπου.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όμως ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι «θέλει να προσφέρει στον τόπο». Με τον πρωθυπουργό να του απαντά ότι είναι ανοιχτός να δεχτεί την υποψηφιότητά του σε όποια περιφέρεια ο ίδιος κρίνει.

Ο Αβραμόπουλος όμως του είπε ότι μπορεί να είναι υποψήφιος μόνο σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκόβει κάθε συζήτηση. Γι’ αυτό και δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση για την συνάντηση των δύο ανδρών.

Στο Μαξίμου όμως φαίνεται ότι είχαν όρεξη για χιούμορ και αντί να βγάλουν δελτίο τύπου για τη συνάντηση άρχισαν να κυκλοφορούν ανέκδοτα για την «προσφορά» του Δημήτρη Αβραμόπουλου στον τόπο.

Με τα πιο καυστικά να «προτρέπουν» τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να προσφέρει στην Αφρική την «τεχνογνωσία» του στην αγορά εμβολίων, όπου η ζήτηση είναι σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Συμπληρώνοντας σκωπτικά ότι την τελευταία φορά που «προσέφερε» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στον τόπο, αγοράσαμε περισσότερα εμβόλια και από το σύνολο του πληθυσμού… Με κάποιους άλλους να τρολάρουν λέγοντας ότι «καγκελάριο» ψάχνει η Γερμανία και όχι η Ελλάδα…

Δεν αξίζει πραγματικά τέτοιο πολιτικό τέλος σε ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξης…

ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις