Διέρρηξε την κεντρική πόρτα του ναού έκλεψε χρυσούς σταυρούς, αλυσίδες και διάφορα άλλα τιμαλφή από τις εικόνες

Πλήθος τιμαλφή που αποτελούσαν αφιερώματα πιστών ξάφρισε ένας ιερόσυλος από μια εκκλησία σε περιοχή του Δήμου Μουζακίου στην Καρδίτσα και διέφυγε με το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Όμως, το ίδιο μεσημέρι συνελήφθη σε περιοχή της Θήβας.

Ο δράστης είχε προσπαθήσει αρχικά να παραβιάσει μια πλαϊνή είσοδο του ναού προκαλώντας φθορές, αλλά δεν τα κατάφερε και διέρρηξε την κεντρική πόρτα καταστρέφοντάς την. Στη συνέχεια, άρπαξε χρυσούς σταυρούς, αλυσίδες και διάφορα άλλα τιμαλφή από τις εικόνες και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του τμήματος Μουζακίου, οι συνάδελφοί τους της Ασφαλείας Θηβών εντόπισαν τον ιερόσυλο στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, όπου τον ακινητοποίησαν και βρήκαν στην κατοχή του τα κλεμμένα τάματα. Ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών που του άσκησε δίωξη για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, ενώ κατασχέθηκαν το αυτοκίνητό του, ένα κατσαβίδι που βρέθηκε στο εσωτερικό του και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ταυτοποιήθηκε ο διαρρήκτης σπιτιού
Σχεδόν ένα μήνα μετά, εξιχνιάστηκε η διάρρηξη που είχε γίνει στις 26 Μαΐου σε ένα σπίτι στο Άστρος Αρκαδίας. Έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Βόρειας Κυνουρίας, διαπιστώθηκε ότι την είχε διαπράξει ένας 27χρονος Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Ασφαλείας για την εξιχνίαση της διάρρηξης που έγινε το πρωί του Σαββάτου σε ένα σπίτι στην περιοχή των Σιναράδων στην Κέρκυρα, από αγνώστους που παραβίασαν ένα παράθυρο και άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις