Ασημένιο μετάλλιο ο Εμμανουήλ Καραλής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα – Ατομικό ρεκόρ με 5,87μ. και παραλίγο πανελλήνιο

172

Μόνο από τον Ντουπλάντις έχασε ο Έλληνας πρωταθλητής

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήγε στη Ρώμη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου με στόχο ένα μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ και τελικά κατέκτησε το ασημένιο κάνοντας ατομικό ρεκόρ με 5,87μ. και αγγίζοντας το πανελλήνιο που είναι στα 5,91μ. και το έχει από το 2015 ο Κώστας Φιλιππίδης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν είχε μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, οπότε πήγε στην ιταλική πρωτεύουσα έτοιμος να το καταφέρει τώρα, παίρνοντας παράλληλα ώθηση και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα ακολουθήσουν. Και ακριβώς αυτό έκανε!

Ο Καραλής έδειχνε από την αρχή ευδιάθετος, αποφασισμένος και στην πρώτη του προσπάθεια στα 5,50μ. δεν είχε, όπως αναμενόταν άλλωστε, το παραμικρό πρόβλημα. Όπως δεν είχαν πρόβλημα και οι υπόλοιποι που έπαιρναν μέρος στον τελικό.

Από εκεί και πέρα, ο «Μανόλο» πήγε στα 5,65μ. και πέρασε και από εκεί με την πρώτη προσπάθεια, αρχίζοντας να πείθει τους πάντες σιγά-σιγά ότι το μετάλλιο δεν είναι κάτι ανέφικτο.

Αυτό άρχισε να γίνεται πιο ξεκάθαρο στην επόμενη προσπάθειά του, η οποία ήταν στα 5,75μ., ύψος που ο Έλληνας πρωταθλητής το πέρασε και αυτό με την πρώτη επιβεβαιώνοντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Αν δεν ήταν, άλλωστε, δεν θα περνούσε με εξαιρετικό άλμα τα 5,82μ. στη συνέχεια, με αποτέλεσμα το μετάλλιο να μοιάζει όλο και πιο πιθανό, μέχρι που έγινε βεβαιότητα.

Και έγινε βεβαιότητα όταν ο εκπληκτικός Καραλής πέρασε και τα 5,87μ. κάνοντας ατομικό ρεκόρ! Ήταν το καλύτερο άλμα της καριέρας του και αυτό που του εξασφάλισε και το ασημένιο μετάλλιο, με τις προσπάθειές του, από εκεί και πέρα, για πανελλήνιο ρεκόρ, δηλαδή για επίδοση μεγαλύτερη από τα 5,91μ., να μην έχουν αποτέλεσμα.

Αυτό, όμως, μπορεί να το πετύχει προσεχώς… Προς το παρόν, στη Ρώμη είναι ωραία με το ασημένιο μετάλλιο για παρέα!

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like