Στην πρίζα οι Αρχές για την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Conference League.

Σημαντικά μεγαλύτερο όγκο φιλάθλων και οπαδών του Ολυμπιακού θα κληθεί να διαχειριστεί η Αστυνομία, ύστερα από την απόφαση των Ιταλών να μην εξαντλήσουν τον αριθμό των εισιτηρίων που τους αναλογούν για τον τελικό του Conference League.

Υπολογίζεται ότι οι Ιταλοί θα πάρουν περίπου 4.000 εισιτήρια, συνεπώς η αρχική πρόβλεψη ότι η φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα είναι περίπου 9.000 θα διαψευστεί. Υπολογίζεται ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στο γήπεδο «OΡΑΡ Arena» της Νέας Φιλαδέλφειας μπορεί να φτάσουν και τις 14.000.

Όπως λένε αστυνομικές πηγές, βασικό μέλημα του σχεδιασμού των μέτρων ασφαλείας είναι να μην μεταβεί μεμονωμένα κανένας οπαδός του Ολυμπιακού στο γήπεδο. Ένας από τους φόβους των Αρχών είναι να επιχειρηθεί από κάποιους να φτάσουν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς εισιτήριο. Γι’ αυτό και αναμένεται να στηθούν τρεις «ζώνες» ελέγχων.

Τα βασικά σημεία στα οποία θα καταφτάνουν μαζικά οι οπαδοί του Ολυμπιακού, θα είναι οι σταθμοί του Ηλεκτρικού σε Περισσό και Πευκάκια. Από εκεί διμοιρίες των ΜΑΤ θα τους συνοδεύουν μέχρι το γήπεδο, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν «συναντήσεις» με αντίπαλους οπαδούς. Βασικό μέλημα της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μην αφεθούν «κενά», στα οποία μπορεί κάποιοι να βρουν ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές τους με αντίπαλους οπαδούς.

Όπως λένε αστυνομικές πηγές, το γήπεδο θα είναι αποκλεισμένο για οποιονδήποτε δεν έχει εισιτήριο. Παράλληλα, όμως, σε επιφυλακή θα βρίσκεται την ημέρα του τελικού το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων σε όλη την Αττική. Υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 αστυνομικοί θα λάβουν μέρος στα μέτρα ασφαλείας. Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχει ενεργοποιήσει από την πλευρά της το δικό της δίκτυο, προκειμένου να «αλιεύσει» πληροφορίες για τυχόν πρόθεση εγχώριων ομάδων χούλιγκαν να προχωρήσουν σε κάποια καταδρομική επίθεση με στόχο αντίπαλους οπαδούς.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα βρίσκονται και ομάδες της ΕΚΑΜ, οι οποίες θα είναι «αόρατες» και όλοι εύχονται ότι δεν θα χρειαστεί να «φανερωθούν».

Μυστικοί αστυνομικοί ειδικών υπηρεσιών στον τελικό του Conference League

Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. όμως λαμβάνουν υπόψη και μία άλλη παράμετρο. Πρόκειται για τις απειλές που έχουν εξαπολύσει τα μέλη του ISIS κατά διεθνών αθλητικών διοργανώσεων. Στις συσκέψεις των τελευταίων 24ωρων συμμετέχουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, ενώ και η ΕΥΠ έχει απλώσει το πληροφοριακό της δίχτυ. Μυστικοί αστυνομικοί ειδικών υπηρεσιών θα βρίσκονταν την ημέρα του τελικού αλλά και λίγα 24ωρα πριν σε διάφορα σημεία της πόλης, ανάμεσά τους εμπορικές περιοχές από όπου αναμένεται να περάσουν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων. Στόχος της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής είναι να εντοπίσουν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ακραίοι ισλαμιστές.

Μία άλλη υπηρεσία που είναι σε εγρήγορση, είναι η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών, η υπηρεσία που αποτελεί τον «υπερ-κοριό» της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου Απριλίου ο ISIS απείλησε με τρομοκρατική επίθεση στα στάδια των αναμετρήσεων της προημιτελικής φάσης του Champions League. «Σκοτώστε τους όλους», ήταν το μήνυμα που σήμανε συναγερμό στις ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας. Ένα μήνα νωρίτερα η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον αριθμό των θεατών στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι, εν μέσω του φόβου για επιθέσεις από ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες. Βασική απειλή για επιθέσεις στα στάδια των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελούν ο ISIS και η Αλ Κάιντα.

Εν μέσω αυτού του κλίματος αλλά και της αυξημένης εγρήγορσης που έχει επιφέρει στις μυστικές υπηρεσίες ο εν εξελίξει πόλεμος στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το σπουδαίο ραντεβού της 29ης Μαΐου που δεν είναι άλλο από τον τελικό του Conference League.

ieidiseis.gr

EUROKINISSI

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις