Αθώος και με την βούλα της Δικαιοσύνης είναι ένας από βασικούς κατηγορούμενους του λεγόμενου «Παραδικαστικού κυκλώματος 2», ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος.
Σύμφωνα με την απόφαση του Β Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών η οποία εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες «παύει οριστικά την ποινική δίωξη για δυο περιπτώσεις ηθικής αυτουργίας για απάτη ως προς ένα ακίνητο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και για μια παράνομη δανειοδότηση». Επίσης, κηρύσσει αθώο τον 66χρονο πολιτικό μηχανικό για την πράξη της ηθικής αυτουργίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα και για 12 ακίνητα «φιλέτα» σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, για παράνομες δανειοδοτήσεις, για πλαστογραφία με συνολικό όφελος άνω των 120.000 ευρώ, για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. Ωστόσο, κηρύχθηκε ένοχος για «απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης της επαγγελματικής δραστηριότητας άλλου από κοινού, κατ’ επάγγελμα, η οποία διαπράχθηκε από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2010.
Σύμφωνα με την ογκωδέστατη δικογραφία που είχε συνταχθεί και αποτελείτο από 25.000 σελίδες και άλλες τόσες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που κατεγράφησαν από τον κοριό της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.). Από τις συνομιλίες είχε προκύψει ότι οι δραστηριότητές του κυκλώματος δεν εξαντλούνταν στην παραδικαστική δράση τους, αλλά επεκτείνονταν σε απάτες, όπως κομπίνες πλειστηριασμών και κλοπές ακινήτων, καταδολίευση τραπεζών, εμπόριο χρυσού και όπλων και δωροδοκίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιελάμβανε το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι φέρονται ως μέλη του κυκλώματος να εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, να τα καταλάμβαναν αυθαίρετα και ιδρύοντας εικονικές εταιρείες να τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίες άλλων μελών του κυκλώματος. Φέρονται, δε, να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν έναντι «δώρου» την απεμπλοκή από υποθέσεις, λόγω διασυνδέσεων στη Δικαιοσύνη.
«Έφοδος» στο σπίτι του
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πολιτικού μηχανικού, παρουσία δικαστικού λειτουργού, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί:
(2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εκτυπωτής και συσκευή τηλεομοιοτυπίας,
(15) σφραγίδες εταιριών, εγχώριων και off-shore,
(33) συσκευές κινητής τηλεφωνίας και (45) κάρτες sim,
(52) συσκευές παραγωγής ηλεκτρονικού κλειδάριθμου για συναλλαγές μέσω e-banking (i-code), οι οποίες αντιστοιχούσαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς διαφόρων εταιρειών,
πλήθος πιστωτικών καρτών και βιβλιαρίων καταθέσεων,
διάφορα έγγραφα (ταυτότητες και διπλώματα) των οποίων η γνησιότητα διερευνάται, καθώς και φορολογικά στοιχεία μεγάλου αριθμού εταιρειών.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του, γνωστοί ποινικολόγοι Γιάννης Γλύκας και Αθηνά Χαρβαλάκου – Γλύκα μιλώντας στη zougla.gr υποστήριξαν ότι «μετά από ταλαιπωρία πολλών ετών έφτασε η ώρα της, πρώτης, δικαίωσης για τον εντολέα μας φερόμενο ως βασικό κατηγορούμενο ο οποίος πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε εκτιτέα ποινή 20 ετών και μετά από μια απίστευτη ταλαιπωρία αθωώθηκε για τις περισσότερες κατηγορίες. Τελικώς καταδικάστηκε σε ποινή 5 ετών για μια πράξη απόπειρας εκβίασης για την οποία φυσικά θα ζητήσει να δικαιωθεί στο Άρειο Πάγο μέχρι την τελική του δικαίωση!».
zougla.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις