Το Brexit έφερε τα πάνω κάτω στη ζωή των Βρετανών, των επισκεπτών στη χώρα, αλλά και των Eλλήνων φοιτητών που σπουδάζουν ή θέλουν να φοιτήσουν στα βρετανικά πανεπιστήμια.

Μετά την ψυχρολουσία που ένιωσαν όσοι κάνουν ηλεκτρονικές αγορές από τη Βρετανία, αφού κατάλαβαν πως πλέον οι δασμοί στο τελωνείο «δαγκώνουν», οι γονείς των φοιτητών, αλλά και οι ίδιοι οι φοιτητές θα πρέπει να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η αύξηση στα δίδακτρα μετά το Brexit
Όσοι θα εγγραφούν τώρα, θα πρέπει να πληρώσουν τα δίδακτρα που καταβάλλουν οι διεθνείς φοιτητές, τα οποία ανέρχονται, κατά μέσο όρο, σε 16.500 ευρώ τον χρόνο. Οσοι, όμως, είναι ήδη εγγεγραμμένοι, θα πληρώσουν το ίδιο ποσό που πληρώνουν οι Βρετανοί συμφοιτητές τους, και αυτό δεν θα αλλάξει για όσο καιρό διαρκέσουν οι σπουδές τους.

Τέλος στη χορήγηση φοιτητικών δανείων
Επιπλέον, οι Έλληνες φοιτητές χάνουν τα βρετανικά κρατικά φοιτητικά δάνεια για την πληρωμή διδάκτρων. Με απόφαση της υπουργού Δημοσίων Πανεπιστημίων Μισέλ Ντόνλαν αποφασίστηκε ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 φοιτητές από την Ε.Ε. και την Ελβετία δεν δικαιούνται πλέον το φοιτητικό δάνειο για την κάλυψη των διδάκτρων σε βρετανικά πανεπιστήμια.

Το θέμα της φοιτητικής βίζας
Εκτός όμως από τα δίδακτρα, προκύπτει και το θέμα της φοιτητικής βίζας. Ο λόγος για έναν νέο μηχανισμό που ονομάζεται Student Route, τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες κράτους-μέλους της Ε.Ε. που θα φτάσουν στη Μεγάλη Βρετανία για σπουδές μετά την 1η Ιανουαρίου 2021.
Πηγή: iefimerida.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις