Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Βορείου Αιγαίου οι 5 δύσκολες περιφέρειες της ΝΔ.

Με επισκέψεις του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στις εκλογικά κρίσιμες (και δύσκολες) περιφέρειες και Δήμους της χώρας, μπαίνει η κυβερνητική παράταξη στην τελική ευθεία των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Το εκλογικό τοπίο έχει μεταβληθεί αρκετά για τη ΝΔ κυρίως λόγω των πολλαπλών προβλημάτων με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι στη Θεσσαλία και τη Βόρεια Ελλάδα και της παρεπόμενης δυσαρέσκειας. Κάτι που αποτυπώθηκε και στις τρεις πρώτες πανελλαδικές δημοσκοπήσεις που είδαν την προηγούμενη εβδομάδα το φως της δημοσιότητας και καταγράφουν λελογισμένη φθορά στην κυβερνητική εικόνα.

Το δεύτερο στοιχείο που διαφοροποιεί την κατάσταση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, είναι η εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, αν και δημοσκοπικά δεν φαίνεται να επιφέρει εκλογικά οφέλη στο κόμμα του, θα «μετρηθεί» στις επικείμενες κάλπες.

Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, εκτιμούν ότι ο στόχος «13 στις 13» που έχει τεθεί και δημόσια από τον πρωθυπουργό για τις περιφέρειες, είναι δύσκολος και ενδεχομένως μη ρεαλιστικός. Καλά ενημερωμένες πηγές, αφήνουν να εννοηθεί ότι αυτό που θεωρούν εφικτό το Μέγαρο Μαξίμου και η Πειραιώς, είναι να κόψουν οι υποστηριζόμενοι από τη ΝΔ υποψήφιοι στον πρώτο ή τον δεύτερο γύρο σε έως οκτώ περιφέρειες της χώρας.

Κατά τις ίδιες πηγές, σε ακόμα τέσσερις από τις συνολικά 13 περιφέρειες της χώρας, οι έχοντες το γαλάζιο χρίσμα θα δώσουν σκληρή μάχη, έχοντας απέναντί τους «αντάρτικα» ψηφοδέλτια. Εκεί που φαίνεται να επικρατεί ιδιαίτερη αγωνία είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς η περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφια κ. Ρόδη Κράτσα φαίνεται να δίνει πολύ σκληρή μάχη για να διατηρήσει το προβάδισμα έναντι μετρήσεις του υποψηφίου υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαλιατσάτου, καθώς και αυτή είναι αντιμέτωπη με ένα γαλάζιο «αντάρτικο» του πρώην δημάρχου Κέρκυρας κ. Γ. Τρεπεκλή.

Μία από τις εκλογικά δύσκολες περιφέρειες για τη ΝΔ είναι αυτή της Δυτικής Μακεδονίας, την οποία θα επισκεφτεί την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα του νυν περιφερειάρχη κ. Γ. Κασαπίδη, ο οποίος είναι αντιμέτωπος με μία δυνατή αντάρτικη υποψηφιότητα, αυτή του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γ. Αμανατίδη.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Κόρινθο, προκειμένου να σηματοδοτήσει τη στήριξή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημ. Πτωχού, τον οποίον στηρίζει θερμά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

Η Πειραιώς δίνει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον Χρ. Τοψίδη, ο οποίος, στις εκλογές του 2019 είχε χάσει την εκλογή του για μόλις 3.500 ψήφους.

Σημαντική, όμως, θεωρείται για την ΝΔ και η αναμέτρηση στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπου ο υποστηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα, Αλκιβιάδης Στεφανής επιδιώκει να κερδίσει τον νυν περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Όπως είναι προφανές, τα βλέμματα είναι σταθερά στραμμένα και στη Θεσσαλία, η οποία εξακολουθεί να βιώνει τις δραματικές επιπτώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Μεθαύριο, όμως, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του νυν Δημάρχου Κων. Ζέρβα, ο οποίος, επίσης εκτιμάται ότι θα κληθεί να δώσει σκληρό αγώνα για να πετύχει μία ακόμα εκλογική νίκη.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις